Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά   για το Πολιτιστικό  Καλοκαίρι 2019, καθώς  και στο  9ο Φεστιβάλ “ Γη- Πολιτισμός -Τουρισμός”.

Τις προηγούμενες ημέρες στα πλαίσια των παραπάνω δράσεων έγιναν προβολές ταινιών σε πλατείες χωριών του Δήμου, μουσικές βραδιές, δόθηκαν θεατρικές παραστάσεις, καθώς και θέατρο σκιών ( Παράσταση Καραγκίοζη). 

Επίσης στα πλαίσια  του 9ου Φεστιβάλ “ Γη- Πολιτισμός -Τουρισμός”,  συνδιοργανώθηκε  σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς  για άλλη μια χρονιά  “Η Γιορτή Πορτοκαλιού” στην Τ.Κ. Σκινέ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό- Αναπτυξιακό  Σύλλογο Πλατανιά η “5η Κρητική Βραδιά Χορού και Γεύσης”  στην πλατεία του Πλατανιά  και σε συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς των  Παλαιών Ρουμάτων η “ 3η Συνάντηση  Ρουμάτων Γή” , όπου  πραγματοποιήθηκε παράλληλα  η Ονοματοδοσία της Λαογραφικής Συλλογής που στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Παλαιών Ρουμάτων , με το όνομα του ήρωα  “Λούλης Παναγιωτάκης”.

Τις επόμενες ημέρες ακολουθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

• Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 ώρα 21:00μ.μ. ,ο  Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό  Σύλλογο  Μοθιανών ,διοργανώνουν Παράσταση Καραγκίοζη , στον αύλειο χώρο  του πρώην Δημοτικού  Σχολείου Μοθιανών

• Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 ώρα 21:00μ.μ., Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδωπού, θα προβάλουν  το Θεατρικό Αναλόγιο “ Η ΜΑΥΡΗ ΑΓΚΑΘΑ”,  στα Ροδωπού. 

• Την Παρασκευή 9  Αυγούστου 2019 ώρα 21:00μ.μ., Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρίσσου, θα προβάλουν το Θεατρικό Αναλόγιο “ Η ΜΑΥΡΗ ΑΓΚΑΘΑ”,  στον Κυπάρισσο.

• Την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019  ο  Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Μορφωτικό  Σύλλογο Βουκολιών, διοργανώνουν  Ένα Μουσικό Ταξίδι  στον Ελληνικό  Κινηματογράφο με τους “Συν-ωδή- πόρος”, στις Βουκολιές.

Επίσης συνεχίζονται και  αυτή τη βδομάδα οι κινηματογραφικές προβολές που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σε χωριά του Δήμου με τον γενικό τίτλο “ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ”, στα παρακάτω χωριά: 

• Την  Τρίτη 6 Αυγούστου 2019  και ώρα 21:00μ.μ., στα Παλαιά Ρούματα, με την προβολή της ταινίας  “ Τα  Παράπονα  στον Δήμαρχο”.
• Την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 ώρα 21:00μ.μ., στη πλατεία  στην Πανέθημο ,   με την  προβολή της ταινίας“ Τα  Παράπονα  στον Δήμαρχο”.
• Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 ώρα 21:00μ.μ, στα Νεριανά , με την προβολή της ταινίας  “ Ο Ψύλλος” 
• Σάββατο 10  Αυγούστου και ώρα 21:00μ.μ., στον Πλατανιά, με την προβολή της ταινίας “ Ο Μίνι και οι Κλέφτες του Μελιού” 
• Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 ώρα 21:00μ.μ., στον προαύλιο  χώρο του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό, προβολές 3 ταινιών μικρού μήκους  του Γυμνασίου Αλικιανού και  2 ταινιών μικρού μήκους από το Πρόγραμμα του Φεστιβαλ Κινηματογράφου Χανίων 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook