Τα νύχια, όταν εκτίθενται στον ήλιο, μπορεί να κιτρινίσουν, να γίνουν εύθραυστα ή ακόμα και να εμφανίσουν κατακόρυφες γραμμές.

Αυτές οι γραμμές ενδέχεται να διαρκέσουν έως και έξι μήνες, μετά το καλοκαίρι.

Για αυτόν τον λόγο, η φροντίδα και η περιποίηση τους ζεστούς μήνες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για να φροντίσετε την υγεία σας.

Δείτε 6 συμβουλές για να έχετε ένα όμορφο πεντικιούρ που να διαρκεί.

Κάντε τακτικά μασάζ: Μελέτες έχουν δείξει ότι εάν κάνετε μασάζ στα πόδια τακτικά μπορείτε να μειώσετε το άγχος και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου. Χρησιμοποιήστε μία ενυδατική κρέμα και κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις προκειμένου να χαλαρώσετε και να φροντίσετε τα κάτω άκρα.

Μη βρέχετε τα πόδια σας για 24 ώρες μετά το πεντικιούρ: Μετά το πεντικιούρ, ίσως μπείτε στον πειρασμό να πάτε στην παραλία. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα θα διαρκέσει περισσότερο αν περιμένετε μία μέρα, καθώς το βερνίκι χρειάζεται αρκετό χρόνο για να στεγνώσει καλά και να μην ξεφλουδίσει όσο τα νύχια μουλιάζουν στη θάλασσα.

Χρησιμοποιήστε λάδι σώματος στις παρανυχίδες: Χρησιμοποιήστε λάδι σώματος ώστε να παραμένει ενυδατωμένη η περιοχή χωρίς άγριες ή ξηρές παρανυχίδες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι απλώς να εφαρμόζετε το λάδι σώματος και στα πέλματά σας, κάθε φορά που κάνετε μπάνιο. Έτσι, θα φροντίσετε επαρκώς μία περιοχή που μπορεί να ξεχνάτε και θα τη διατηρήσετε ενυδατωμένη και υγιή.

Μην ξεχνάτε να κάνετε απολέπιση μετά το ντους: Χρησιμοποιήστε μία ελαφρόπετρα ή λίμα ποδιών, προκειμένου να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, μειώνοντας τα σκληρά σημεία των ποδιών. Έτσι, θα βελτιώσετε τη συνολική εικόνα του.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο βερνίκι νυχιών: Προκειμένου να προστατεύσετε τα νύχια σας από τον ήλιο, αρκεί να κάνετε μανικιούρ χρησιμοποιώντας ένα βερνίκι με προστασία UV. Αυτό θα δράσει σαν αντηλιακό για τα νύχια. Διαλέξτε εξειδικευμένα προϊόντα που είτε απορροφούν είτε αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, έτσι ώστε να τα προστατεύουν από τη ζημιά.

Η εφαρμογή βάσης είναι απαραίτητη, για να προστατέψει τα νύχια. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η εφαρμογή του γνωστού top-coat, του “γυαλιστικού” στο τέλος της διαδικασίας διότι θα διατηρήσει το χρώμα ανέπαφο και λαμπερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν θέλετε να εξασφαλίσετε ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια, μπορείτε να το εφαρμόζετε ανά δύο μέρες ή τρεις μέρες στα νύχια

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook