Με την πρώτη προπόνηση στη Μοναχή Ελιά άρχισε η προετοιμασία της ομάδας Κ19 των Χανίων, το απόγευμα της Τετάρτης (07/08).

Στην πρώτη συγκέντρωση έδωσαν το "παρών" αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές, στους οποίους μίλησαν ο προπονητής Βασίλης Κούτας, ο α' αντιπρόεδρος Γιώργος Ξηρουχάκης, ο τεχνικός διευθυντής του Δικτύου Ακαδημιών Βασίλης Παπαδάκης, ο πρόεδρος του Κρ. Αστέρα Νεκτάριος Μαρκουλάκης και ο συνεργάτης της Ακαδημίας του ΑΟΧ Νίκος Πασβάντης.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ έχει ως εξής:

Υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Βασίλη Κούτα και των συνεργατών του Σταύρου Ζυμβραγουδάκη (πρ. φυσικής κατάστασης) και Αλέξανδρου Τσιπιανίτη (πρ. τερματοφυλάκων) άρχισε η προετοιμασία για την ομάδα Κ19 της ΠΑΕ Χανιά, το απόγευμα της Τετάρτης (07/08) στη Μοναχή Ελιά.

Εκτός του προπονητή, στους ποδοσφαιριστές μίλησαν για τη νέα προσπάθεια που γίνεται μέσω του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ, ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Ξηρουχάκης, ο τεχνικός διευθυντής του Δικτύου Ακαδημιών Βασίλης Παπαδάκης, ο προέδρος του Κρ. Αστέρα, Νεκτάριος Μαρκουλάκης, καθώς και ο συνεργάτης της Ακαδημίας του ΑΟ Χανιά, Νίκος Πασβάντης. 

Στην πρώτη προπόνηση υπήρχε μεγάλη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών, με την προσέλευση να αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη τις επόμενες ημέρες.