Φωτογραφίες που προκαλούν θυμό για την κατάσταση που επικρατεί

Μια από τις ωραιότερες, καθαρές, μεγάλες παραλίες των Χανίων, αυτή των Φαλασάρνων έχει γεμίσει  σκουπίδια. Τσάντες πλαστικές, μπουκάλια και ό,τι άλλο αφήνει στο πέρασμά του το χειρότερο ζώο της φύσης, ο άνθρωπος.

Είναι απογοητευτικό και ντροπιαστικό να αντικρίζει κάποιος σε αυτή την κατάσταση μια παραλία γνωστή για τα νερά της που αποτελεί προορισμό για τους επισκέπτες των Χανίων.

Ειδικά αυτές τις ημέρες που η κίνηση θα κορυφωθεί, η παραλία που αποτελεί πρόταση σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς παρουσιάζει την παρακάτω εικόνα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης.

ό 

Ο καθαρισμός της περιοχής από την αρμόδια υπηρεσία θα έπρεπε να είναι συχνότερος μια και ο όγκος των επισκεπτών που δέχεται η παραλία είναι μεγάλος. Οπότε ο ρυθμός καθαρισμού θα έπρεπε να είναι πιο εντατικός.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη ωστόσο γι αυτή την κατάντια τη φέρουν οι ίδιοι οι πολίτες που την επισκέπτονται, είτε ντόπιοι είτε ξένοι που δεν δείχνουν τον απαιτούμενο στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, φροντίζοντας να απορρίψουν τα σκουπίδια τους στους κάδους και να μην τα αφήνουν δεξιά – αριστερά ή στις ξαπλώστρες με αποτέλεσμα να τα σκορπά ο αέρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook