Τι θα χρειαστείτε για τη μάσκα ενυδάτωσης ποδιών

Περνάτε όλη μέρα στην παραλία και στη θάλασσα. Φοράτε μόνο τα σανδάλια σας και κάποιες φορές σας αρέσει να περπατάτε ξυπόλυτες. Αυτό σημαίνει πως αν και κάνατε τέλειο πεντικιούρ πριν φύγετε οι φτέρνες και οι πατούσες σας έχουν αφυδατωθεί. Δεν είναι ότι ωραιότερο και επίσης είναι απίθανο να βρείτε διαθέσιμη nail artis στο νησί. Μη σκάτε. Για άλλη μια φορά έχουμε τη λύση.

Θα χαρίσετε στα πόδια σας απαλότητα και πλούσια ενυδάτωση με τρία μόνο υλικά.

Για τη μάσκα ενυδάτωσης ποδιών θα χρειαστείτε μια μπανάνα, ένα κουταλάκι μέλι και ένα κουταλάκι λάδι καρύδας. Αν είναι δύσκολο να βρείτε το λάδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο.

Πώς θα τη φτιάξετε: Αρχικά πρέπει να λιώσετε την μπανάνα με ένα πηρούνι μιας και αν δεν είστε στο σπίτι σας το πιθανότερο είναι αν μην έχετε μπλέντερ. Βάλτε τον πολτό μέσα σε ένα μπολ και προσθέστε το μέλι και το λάδι. Ανακατέψτε καλά για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, θα πρέπει να ζεστάνετε το μείγμα.

Καλό είναι να απλώσετε τη μάσκα μετά το ντους και σε απόλυτα στεγνό δέρμα. Απλώστε ένα πλούσιο στρώμα στα πόδια σας και κυρίως στις φτέρνες που είναι το πλέον ευαίσθητο σημείο. Φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες ή τυλίξτε τα πόδια σας με δύο μικρές πετσέτες. Αφήστε τη μάσκα να δράσει 30-45 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Μην ξεχάσετε να απλώσετε ενυδατική κρέμα. Περιμένετε να την απορροφήσει πριν βγείτε. Αν μπορείτε καλό είναι μετά τη μάσκα να φορέσετε αθλητικά ώστε να τα προστατεύσετε για λίγες ώρες.

Extra Tip: Καλό είναι καθημερινά, ειδικά στις διακοπές, μετά τη θάλασσα και το ντους να ενυδατώνετε πλούσια όλο το σώμα με επιμονή στα πόδια που ταλαιπωρούνται πολύ το καλοκαίρι. Επιλέξτε ένα προϊόν με πλούσια υφή όπως είναι για παράδειγμα το body butter. Και μην ξεχνάτε ότι πρέπει να έχει υπέροχο, εξωτικό άρωμα και έλαια στη σύνθεση του.

faysbook.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook