Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που μαίνεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ελαφόνησο

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί στο νησί, προκάλεσαν αναζωπύρωση στα μέτωπα της φωτιάς και για τον λόγο αυτό διατάχθηκε εκ νέου η εκκένωση του κάμπινγκ αλλά και του οικισμού Παναγιά. Ο δήμαρχος του νησιού έχει δώσει εντολή εκκένωσης και για άλλα καταλύματα. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την ώρα μεταβαίνει εσπευσμένα με ελικόπτερο στο νησί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ, για να συντονίσει τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα ενώ, από το πρωί, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη Canadair και 5 αεροσκάφη PZL.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε χθες, αλλά συνέχιζε να καίει σε ένα σημείο που είναι σωροί απορριμμάτων.

Σήμερα εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε, δημιουργώντας πρόβλημα στο νησί, καθώς εκτός των άλλων έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση λόγω του πυκνού καπνού.

Ένας από τους τουρίστες που βρίσκονται σε διακοπές στην Ελαφόνησο δημοσίευσε φωτογραφία από την εν εξελίξει πυρκαγιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook