Ανάλαφρη πατατοσαλάτα με ρόκα και δροσερό dip γιαουρτιού για να συνοδέψετε κρέας και πουλερικά στα καλοκαιρινά τραπέζια.

Υλικά
12-15 μικρές πατάτες baby
1 πορτοκαλί πιπεριά
10 ντοματίνια πολύχρωμα
3 κουτ. σούπας ηλιόσπορο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 χούφτα ρόκα

Για το dip γιαουρτιού
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μέντα, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό ρίχνετε τις πατάτες, καλά πλυμένες αλλά όχι ξεφλουδισμένες. Τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν (για να είσαστε σίγουροι ότι έχουν βράσει τις τρυπάτε με ένα μαχαίρι και περιμένετε να πέσει η πατάτα από το μαχαίρι).

Τις σουρώνετε, τις κρυώνετε με νερό και τις κόβετε στα 4. Αν θέλετε κρατάτε τη φλούδα τους ή αλλιώς τις ξεφλουδίζετε πριν τις κόψετε.

Κόβετε την πιπεριά σε μικρούς κύβους, τα ντοματίνια στη μέση και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Τα ρίχνετε όλα μαζί σε μπολ και προσθέτετε τον ηλιόσπορο. Ανακατεύετε μέσα και τις πατάτες.

Για το dip γιαουρτιού: Ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι μαζί με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη μέντα και το σχοινόπρασο. Προσθέτετε το ξίδι, το λάδι, αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.

Αναμιγνύετε και τα δύο μίγματα μαζί, προσθέτετε τη ρόκα και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr