Έφτασε στα Χανιά από το Κατάκολο και θα φύγει το απόγευμα με προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης:

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Veendam της εταιρείας Holland America Line επισκέφθηκε σήμερα για δεύτερη φορά φέτος το Λιμάνι της Σούδας. Το πλοίο με χωρητικότητα 1350 επιβάτες και 568 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από το Κατάκολο και θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα του Veendam έχει διάρκεια 24 ημερών, ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου από την Βαρκελώνη, θα επισκεφθεί 18 προορισμούς σε όλη τη Μεσόγειο και θα καταλήξει στις 19 Αυγούστου στην Τσιβιταβέκια της Ιταλίας.

Η εταιρεία Holland America Line είναι μία από τις κορυφαίες και πιο ιστορικές εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως με ιστορία 144 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 1873. Ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, και έχει στο στόλο της 14 πολυτελή κρουαζιερόπλοια. Επισημαίνεται δε, ότι η εταιρεία και τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της βραβεύονται συνεχώς για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν στους επιβάτες τους.

Το πλοίο Veendam ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας, ανακαινίσθηκε πλήρως το 2009 και διαθέτει 675 καμπίνες εκ των οποίων 193 σουίτες, 6 εστιατόρια, 8 μπαρ, 2 πισίνες, υδρομασάζ, αίθουσα σπα και γυμναστήριο, θέατρο, γήπεδο μπάσκετ & τένις κλπ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Holland America Line επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα Χανιά τον Οκτώβριο του 2017 με το κρουαζιερόπλοιο Prinsendam, το οποίο ήταν αποτέλεσμα της αναλυτικής παρουσίασης του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που είχαμε κάνει ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στα κεντρικά της γραφεία στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2014 και των εν συνεχεία επαφών που είχαμε μαζί τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook