Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του παραρτήματος Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) στο Κατσωματάδο Κισσάμου την Κυριακή 11/8, για τη μάχη και το συντριπτικό χτύπημα που έδωσε ο ΕΛΑΣ στη Σήραγγα Τοπολίων ενάντια στους φασίστες Γερμανούς, με την συμμετοχή περισσότερου κόσμου από κάθε άλλη φορά.

Η εκδήλωση, φέτος, ήταν αφιερωμένη στον καπετάνιο του ΕΛΑΣ Παπά-Σπύρο Κουντουράκη (Κουντουρόπαπα).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετησμό από τον αντιπρόεδρο του παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Στέφανο Μυλωνάκη και το ιστορικό της μάχης και το βιογραφικό του Παπά-Σπύρου, από τον πρώην δήμαρχο Μηθύμνης Σπύρο Δαράκη. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μπάμπη Πετράκη. Χεραιτισμό απεύθυνε η δισέγγονη του Παπά-Σπύρου, Κατερίνα Καστρινάκη-Βασιλείου.

Στα πλαίσια της εκδήλωση δόθηκε τιμητικός έπαινος στην κόρη του Παπά-Σπύρου Σοφία Κουντουράκη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από: το παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, την τομεακή επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, το δίκτυο μαρτυρικών τόπων και από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Κισσάμου, Τοπολίων, Καλουδιανών, Χεραιθιανών και από εκπρόσωπο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου (ΕΠοΦΕΚ).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Κισσάμου Γιώργος Φραγκιουδάκης, ο γραμματέας της τομεακής επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ και περιφεριακός σύμβουλος Κρήτης Αλέκος Μαρινάκης καθώς και ο περιφεριακός σύμβουλος Κρήτης Γιώργος Κονταξάκης. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του αγωνιστή της εθνικής αντίστασης Θεόδωρου Τζανουδάκη από το Κατσωματάδο με το αναπηρικό του καρότσι, ο οποίος είχε βιώσει τα γεγονότα της εποχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook