Η δήλωση – στήριξη του προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, στους πρώτους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης του Κυριακου Μητσοτάκη

Ο πρώτος μήνας της νέας Κυβέρνησης χαρακτηρίζεται δικαίως ελπιδοφόρος, ενώ ο αέρας της αισιοδοξίας ήδη πλανάται τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία που βλέπει να ενισχύεται σημαντικά στο μέτρο της λογικής και δίκαιης πραγμάτωσης των αιτημάτων της.

Η αισιοδοξία βέβαια έγκειται τόσο στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει σηκώσει τα «μανίκια» από την πρώτη στιγμή, όσο και στην «ομάδα» του, που φαίνεται να συμπορεύεται πιστά στην κατεύθυνση της άμεσης και αποτελεσματικής ανάπτυξης της χώρας.

Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, αλλά και τα πρώτα νομοσχέδια που κατατέθηκαν έχουν έναν σαφέστατα αναπτυξιακό χαρακτήρα, ενώ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα και αποφασιστικά ως προς την έναρξη ενός «άτυπου πολέμου» με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη μείωση της υπέρογκης φορολογίας, του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του συντελεστή υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για την κύρια σύνταξη στο 15%, την σταδιακή κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος  και τη σύσταση «Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων» που θα αποσκοπεί στην επιβράβευση από πλευράς Κράτους, των συνεπών επιχειρηματιών.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η νέα Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις ως «εχθρό», αλλά αντιθέτως σέβεται και έχει σε πρώτο πλάνο της πολιτικής ατζέντας την «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός φάνηκε από την πρώτη στιγμή έτοιμος και με πλήρες σχέδιο να αναλάβει τα ηνία της χώρας και να την οδηγήσει με σιγουριά και ασφάλεια ένα βήμα εμπρός. Οι προκλήσεις πολλές, τα εμπόδια τεράστια, αλλά η αποφασιστικότητα και τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας Κυβέρνησης δείχνουν ότι ως χώρα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την αποτελεσματικότητα των κινήσεων μας.

Η λαϊκή εντολή που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ισχυρή, αδιαμφισβήτητη και άξια σεβασμού απ’ όλα τα κοινοβουλευτικά και μη κόμματα. Είμαστε ακόμα στην αρχή μιας δύσκολης πορείας για η χώρα, αλλά είναι στο χέρι μας να χρωματίσουμε αυτή την πορεία με τα χρώματα της ελπίδας, της επιτυχίας και της δικαίωσης των πολυετών θυσιών μας.

Σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε όλοι να σταθούμε αρωγοί και στο ύψος των περιστάσεων ενδυναμώνοντας σημαντικά τις πρωτοβουλίες για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ενίσχυση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό αφενός και παγκόσμιο αφετέρου γίγνεσθαι.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook