Σφοδρή επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με αφορμή τις δηλώσεις της βουλεύτριας Χανίων με τη ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη. για την ανακατασκευή και παραχώρηση του κτιρίου των Ιταλικών Στρατώνων στο δήμο Χανίων.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κ. Μπακογιάννη για πολιτική ανευθυνότητα και διαστρέβλωση, συνειδητής ή λόγω άγνοιας διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή:

Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε χθες με την κατάλληλη συνοδεία το κτίριο του Ιταλικού Στρατώνα που πέρυσι καταστράφηκε από πυρκαγιά.

Εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα των τοπικών Μέσων, υπέπεσε σε δύο τουλάχιστον ατοπήματα. Πρώτον, άφησε σοβαρό υπαινιγμό για κακόβουλο εκ προθέσεως εμπρησμό του κτιρίου, κάνοντας λόγο για «περίεργες φωτιές». Αν γνωρίζει κάτι που δεν ξέρουν οι ανακριτικές αρχές οφείλει να το καταθέσει. Το να σπέρνει υπόνοιες δεν είναι δείγμα πολιτικής υπευθυνότητας.

Δεύτερον, είπε ότι «πιστώσεις για την ανακατασκευή του κτιρίου δεν υπάρχουν». Η κ. Μπακογιάννη ώφειλε να είχε ενημερωθεί  υπεύθυνα πριν από την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή της στο κτίριο του Στρατώνα. Εκτός εάν σκόπιμα παρασιώπησε την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από το ότι το ποσόν των 6.000.000  € έχει όντως δεσμευτεί μετά από παρέμβαση του Γιώργου Σταθάκη ελάχιστες μέρες μετά την πυρκαγιά και με την υπ’ αριθμ. 70937/4-7-2019 έχει συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019  στη ΣΑΕ 014 με κωδικό έργου 2019ΣΕ01400029 .

Εάν συμβαίνει το πρώτο, να μην έχει φροντίσει δηλαδή να πληροφορηθεί επισήμως για τη δέσμευση του ποσού για την ανακατασκευή του Στρατώνα, πρέπει να σημειώσουμε ότι μια τόσο κραυγαλέα άγνοια δεν συγχωρείται, μάλιστα σε μια πολιτικό με την εμπειρία της κ. Μπακογιάννη.

Αν η διαστρέβλωση της πραγματικότητας υπήρξε συνειδητή επιλογή της, κάποιος θα πρέπει να της θυμίσει ότι δεν είναι πια στην  Αντιπολίτευση και πως με ό,τι λέει θα πρέπει να στηρίζει τη συνέχεια του Κράτους.

Διευκρινίζουμε ότι όπως φαίνεται στο συνημμένο έγγραφο (δείτε εδώ), η δαπάνη αποκατάστασης του Ιταλικού Στρατώνα έχει πλήρως εξασφαλιστεί. Εάν δεν εκταμιευθεί, αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά σε αδράνεια των σημερινών υπευθύνων.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook