Μέσα από την δημιουργία της ”Ομάδας ενεργών πολιτών για τα τροχαία” – Με σύνθημα ”όχι άλλο αίμα στους δρόμους, ”όχι” στα μαύρα πουκάμισα, ”ναι” στην ζωή

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε, “η Ομάδα ενεργών πολιτών για τα τροχαία” για τον θάνατο ανθρώπων στους δρόμους. 

Η φιλόλογος Βίκυ Κόλλια, πριν από λίγες ημέρες, άκουσε το γιο της μια μέρα να της λέει: Μαμά, από τα 25 παιδιά που μαζευόμαστε στο γήπεδο, οι 7 έχουν χαθεί σε τροχαίο ατύχημα”. Τότε σκέφτηκε οτι πρέπει ολοι μας να κάνουμε κάτι.

Η φράση  του γιου της που είναι 24 ετών και η συνειδητοποίηση μιας ιδιότυπης “γενοκτονίας” που συμβαίνει καθημερινά στους δρόμους των Χανίων,που μόνο σε δέκα ημέρες θρηνούν το χαμό δύο 21χρονων και ενός 19χρονου μετά από τροχαίο, αποτέλεσαν την αφορμή να “γεννηθεί” η ιδέα για τη δημιουργία ομάδας πολιτών που θα διεκδικήσει μέτρα για να σταματήσει αυτό “το κακό” στους δρόμους.

“Η Ομάδα Ενεργών Πολιτών για τα τροχαία”, δημιουργήθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες με “πρωτεργάτες” την κ. Κόλλια, τον νευροχειρουργό Αντώνη Κρασουδάκη, τον μουσικό Γιάννη Μεντζελόπουλο και τον αξιωματικό εα Γιάννη Φωκά.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, η Βίκυ Κόλλια, ο Γιάννης Φωκάς, ο νευροχειρουργός Αντώνης Κρασουδάκης και ο μουσικός Γιάννης Μεντζελόπουλος. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε το συγκρότημα “Αροδαμός” και το συγκρότημα του Γιώργου Τζαμαντάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook