Η  υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης (112) ψάχνει με ανάρτηση στο twitter τον Βρετανό που παραλίγο να πνιγεί σε ταβέρνα στα Χανιά

Η υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης (112), με ανάρτησή της στο Twitter, ανακοίνωσε ότι αναζητά τον Βρετανό τουρίστα που έκανε διακοπές στην Κρήτη και σώθηκε από βέβαιο πνιγμό ενώ έτρωγε χάρη στην παρέμβαση του υπεύθυνου της ταβέρνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο σε γνωστή ταβέρνα στο Ενετικό λιμάνι Χανίων και έκανε το γύρο του διαδικτύου με τη δημοσίευση βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του υπεύθυνου ταβέρνας, Βασίλη Πατελάκη στο Facebook.

Πλέον ο Βρετανός τουρίστας αναζητείται από την υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, μέσω ανάρτησης της στις 13 Αυγούστου στο Twitter.

«Δεν ξέρω γιατί τον ψάχνουν, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θέλουν να τον καλέσουν σε εκδήλωση με θέμα τις πρώτες βοήθειες» δήλωσε στη huffingtonpost ο κ. Πατελάκης. «Με έχουν καλέσει και μένα. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω, διότι είναι κάτι σαν έκπληξη…»

Όπως αναγράφεται στη σχετική ανάρτηση:

«Είμαστε σε αποστολή να βρούμε αυτό το Βρετανό. Μπορείτε να μας βοηθήσετε;

Τον περασμένο Μάιο ένας Βρετανός τουρίστας δειπνούσε σε εστιατόριο στην Κρήτη. Παραλίγο να πνιγεί, όμως ο ιδιοκτήτης, Βασίλης, γνώριζε το χειρισμό Χάιμλιχ και του έσωσε τη ζωή.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook