Για τους γονείς, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα έχουν τη βέλτιστη διατροφή.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε λάθη, αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να ξέρετε τι να μην δώσετε πριν τα μικρά σας γίνουν δύο.

Ξηροί καρποί

Αυτό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα για να ταΐσετε τα παιδιά σας. Τα καρύδια μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και είναι επίσης δύσκολο να τα καταπιούν. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να τα εισαγάγετε σιγά-σιγά για να δείτε πώς αντιδρά το σώμα του παιδιού.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό αν δεν μασήσει σωστά.

Λουκάνικα

Τα λουκάνικα έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Για το λόγο αυτό, μπορούν να προκαλέσουν καρδιαγγειακά προβλήματα. Δεν είναι ένα συνιστώμενο φαγητό για μικρά παιδιά.

Ποτά με καφεΐνη

Άλλα απαγορευμένα από την άποψη της πρώιμης διατροφής είναι οι σόδες, ο καφές και το τσάι, καθώς είναι κακά για την καρδιά του παιδιού. Επιπλέον, η κατανάλωση αυτών των ποτών μπορεί να δημιουργήσει μια εξάρτηση στην καφεΐνη.

Αποβουτυρωμένο και μερικώς αποκορυφωμένο γάλα

Οι πρώτοι ειδικοί της διατροφής αποθαρρύνουν την κατανάλωση αποβουτυρωμένου ή μερικώς αποκορυφωμένου γάλακτος. Τα παιδιά μεγαλώνουν και χρειάζονται λακτόζη – το λίπος που περιέχεται στο γάλα – για να αναπτυχθούν υγιεινά, να αναπτύξουν φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου και ισχυρά οστά.

Από νωρίς, τα παιδιά συνήθως αντιπαθούν το αγελαδινό γάλα επειδή έχει διαφορετική γεύση από το μητρικό γάλα ή τη φόρμουλα. Μπορείτε να ξεκινήσετε δίνοντας κατσικίσιο γάλα.

Καραμέλες και γλυκά

Τα γλυκά μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των παιδιών, ιδιαίτερα τα δόντια τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook