Δημοσίευμα της The Wall Street Journal θέλει τον τεχνολογικό κολοσσό να έχει βοηθήσει τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών στην καταπολέμηση ειδησεογραφικών sites με αντίθετες απόψεις

Ένα νεό δημοσίευμα της The Wall Street Journal δείχνει ικανό να προσθέσει νέα καταδικαστικά στοιχεία εναντίον μιας μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας, η οποία τους προηγούμενους μήνες βρέθηκε στο επίκεντρο διεθνούς κριτικής. Το θέμα αφορά, ξανά, τη Huawei και σύμφωνα με αυτό, οι τεχνικοί που εργάζονται για την κινέζικη εταιρεία φέρονται να βοηθήσε μέλη των κυβερνήσεων σε Ουγκάντα ​​και Ζάμπια να κατασκοπεύουν πολιτικούς αντιπάλους.

Το δημοσίευμα επικαλείται μαρτυρίες από ανώνυμους υπάλληλους των τμημάτων επιτήρησης της Huawei και προσθέτει ότι η σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, δεν επιβεβαίωσε την άμεση σύνδεση μεταξύ της κινεζικής κυβέρνησης και των στελεχών της Huawei. Εντούτοις, φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι οι υπάλληλοι του τεχνολογικού γίγαντα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην παρακολούθηση των επικοινωνιών.

Η λίστα που διερευνήθηκε, περιλαμβάνει κρυπτογραφημένα μηνύματα, τη χρήση εφαρμογών όπως το WhatsApp και το Skype και την παρακολούθηση αντιπάλων που χρησιμοποιούν κυψελοειδή δεδομένα.

Ένας εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Ζάμπια επιβεβαίωσε το γεγονός πως οι τεχνικοί της Huawei βοήθησαν στη «μάχη» εναντίον ειδησεογραφικών ιστοσελίδων με αντίθετες απόψεις από αυτές της κυβέρνησης, τονίζοντας: «Όποτε θέλουμε να εντοπίσουμε τους δράστες ψεύτικων ειδήσεων, απευθυνόμαστε στην εταιρεία Zicta, που συνεργάζεται με την Huawei για να διασφαλίσει ότι δεν χρησιμοποιείται ο τηλεπικοινωνιακός μας χώρο για να διάδοση ψευδών ειδήσεων».

Η Huawei αρνήθηκε κάθε συμμετοχή της, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με δραστηριότητες hacking». Επιπλέον, απέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς κατά των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, ασναφέροντας πως: «Η εσωτερική μας έρευνα δείχνει σαφώς ότι η Huawei και οι υπάλληλοί της δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία από τις προβαλλόμενες δραστηριότητες. Δεν έχουμε ούτε τις συμβάσεις, ούτε τις δυνατότητες, για να το κάνουμε αυτό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook