Κάθε χρόνο λαοθάλασσα πιστών προσέρχεται στον Πανηγυρικό Εσπερινό του παραθαλάσσιου Ιερού Ναού της Παναγίας της Γυρογυαλίτισσας στον Πλατανιά Κυδωνίας.

Το απόγευμα της 14ης Αυγούστου παραμονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό συμπροσευχούμενων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Δημητρίου Παρασκάκη, του Πρωτ. Νικολάου Μαυροματάκη και του Διακόνου π. Ελευθερίου Ξαγοραράκη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού γυναίκες της Ενορίας έψαλλαν τα εγκώμια της Θεοτόκου και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους του Πλατανιά.

Τον Επιτάφιο κρατούσαν στα χέρια τους άνδρες ντυμένοι με παραδοσιακές Κρητικές φορεσιές από τον χορευτικό παραδοσιακό σύλλογο «οι Βιγλάτορες».

Το παρών στην Ακολουθία και στην Περιφορά έδωσε και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος μας τόνισε ότι η Παναγία είναι απλοχέρα. Η Θεοτόκος είναι κλίμακα των ανθρώπων που θέλουν να μεταβούν στον ουρανό. Και υπήρξε η κλίμακα που κατέβηκε ο Θεός στον κάθε άνθρωπο και στον κόσμον αυτό. Διά της Θεοτόκου ο Θεός έγινε άνθρωπος και πάλιν διά της Θεοτόκου ο άνθρωπος μπορεί να γίνει κατά χάριν Θεός. Διά της Θεοτόκου υπουργήθηκε όλο το μυστήριον της σωτηρίας μας και μόνο διά της Θεοτόκου μπορούμε όλοι εμείς να ζήσουμε την σωτηρία μας αφού είναι η ακατάπαυστη πρέσβειρα του ανθρώπου στον Θεό….

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook