Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά   για το Πολιτιστικό  Καλοκαίρι 2019, καθώς  και στο  9ο Φεστιβάλ “ Γη- Πολιτισμός -Τουρισμός” .

Τις προηγούμενες ημέρες στα πλαίσια των παραπάνω δράσεων έγιναν προβολές ταινιών σε πλατείες χωριών του Δήμου, μουσικές βραδιές, δόθηκαν θεατρικές παραστάσεις, καθώς και θέατρο σκιών ( Παράσταση Καραγκίοζη).

Συνεχίζονται και  οι κινηματογραφικές προβολές που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σε χωριά του Δήμου με τον γενικό τίτλο “ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ”,στα παρακάτω χωριά: 

• Το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 ώρα 21:00μ.μ, στο Σέμπρωνα,  προβολή της ταινίας “ Ο Ψύλλος”
• Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 ώρα 21:00μ.μ, στη Γλώσσα,  προβολή της ταινίας “ Liyana”
• Την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 ώρα 21:00μ.μ, στο Μάλεμε,  προβολή της ταινίας “ Μπλάνκα”


Επίσης συνεχίζονται  οι πολιτιστικές εκδηλώσεις  που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά , στα πλαίσια των δράσεων του για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019, πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες ακολουθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις: 

• την Τρίτη 20 Αυγούστου, ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον Πολ/κο Σύλλογο Ταυρωνίτη, διοργανώνουν μια Μουσική Βραδιά, στην παραλία της Τ.Κ. Ταυρωνίτη
• την Τετάρτη 21 Αυγούστου, ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Κολυμβαρίου, διοργανώνουν ένα Μουσικό Ταξίδι στον Ελληνικό Κινηματογράφο με τους “ συν-ΩΔΗ-πόρος”, στο χώρο του Δημοτικού Ξενώνα ΔΙΚΤΥΝΑ στην Τ.Κ. Κολυμβαρίου.  

Για όλες τις παραπάνω δράσεις, η είσοδος είναι ελεύθερη.