Καλοκαιρινή συνταγή

Υλικά συνταγής

φύλλα κρούστας για πίτες: 10-11 φύλλα (1 συσκευασία 450 γρ.)
πιπεριές Φλωρίνης: 2 ψημένες και στραγγισμένες από το λάδι τους
γαρίδες: 20 μεγάλες
σολομός καπνιστός: 100 γρ. κομμένος σε λεπτές λωρίδες
ανθότυρο: 300 γρ. λιωμένο με πιρούνι
σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
λεμόνι: 1/2, ο χυμός
άνηθος: 2 κουταλιές σούπας
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  • Κόβετε κάθε φύλλο σε 8 τετράγωνα κομμάτια. Αλείφετε με λίγο λάδι 20 μικρά φορμάκια. Τοποθετείτε σε καθένα από αυτά 4 τετράγωνα κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας με λίγο λάδι και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν κάπως ακανόνιστα, ώστε να πάρουν σχήμα φωλιάς. Ψήνετε τις φωλιές για 15’, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε προσεκτικά.
  • Ανακατεύετε το ανθότυρο με λίγο αλατοπίπερο, το σκόρδο, λίγο άνηθο και τις πιπεριές ψιλοκομμένες και το μοιράζετε στις φωλιές. Βράζετε τις γαρίδες για 3’, τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε.
  • Στραγγίζετε τις γαρίδες και τις περιχύνετε με λίγο λάδι και λεμόνι. Τις τυλίγετε στη μια άκρη με μια λωρίδα σολομού και πιπέρι και τις πιέζετε μέσα στο μείγμα των τυριών. Ψήνετε τα ταρτάκια για 2’ σε δυνατό φούρνο ή στο γκριλ. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο άνηθο και πιπέρι και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook