Μια νοοτροπία που ευθύνεται για πολλές ασχήμιες στα Χανιά

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα 19/8 

Μια αλήθεια που φανερώνει την ουσία κάθε ασχήμιας των Χανίων αλλά και την λύση – αν ποτέ έρθει – για την αναβάθμιση της διαβίωσης στην πόλη, επισημαίνει αγανακτισμένη πολίτης, με αφορμή την εναπόθεση κλαδιών και τον αποκλεισμό πεζοδρομίου επί της οδού Δικτύνης.

Κάποιος αποφάσισε να κλαδέψει και να εγκαταλείψει τα απομεινάρια των εργασιών πάνω στο πεζοδρόμιο ενώ κανένα συνεργείο του δήμου δεν θα πέρναγε ημέρα Σάββατο να απομακρύνει τα κλαδιά.

Αυτή η νοοτροπία του “έτσι με βολεύει, αυτό θα κάνω αδιαφορώντας για τις συνέπειες απέναντι στους συνανθρώπους μου”, που μπορεί με μια απλή αναγωγή να περιγράψει ένα σωρό προβληματικές συμπεριφορές που υποβαθμίζουν την κοινή ζωή στα Χανιά, επιβάλλεται να αλλάξει και είναι ευθύνη των πολιτών και μόνο.

Στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστρια σημειώνει:

“Σημερα ο κύριος εδώ απόφασισε να κλαδέψει και να κλείσει το πεζοδρόμιο. Ο δρόμος είναι η Δικτυνης και πρέπει να πας στην μέση του δρόμου για να περάσεις. Συνεργείο του δήμου περνάει Τρίτη πρωί, αυτά τα έβαλαν εκεί σήμερα το πρωί. Αν ποτέ αποκτήσουμε λίγη συνείδηση σαν πολίτες μπορεί να γίνει καλύτερος τόπος αυτή και η πόλη. Πάντα μας φταίνε οι άλλοι ενώ εμείς δημιουργούμε πρόβλημα, ελεος με τους ασυνειδητους πολίτες αυτής της πόλης. Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς και όχι για τα αυτοκίνητα και τα σκουπίδια του κάθε ανευθηνου πολίτη. Μια μητέρα με ένα καρότσι πρέπει να βγει στην μέση του δρόμου με κίνδυνο μια που τα αυτοκίνητα τρέχουν. Αυτά καλό βράδυ και ίσως αυτή η τόσο όμορφη πόλη γίνει επιτέλους αυτό που τις αξίζει όταν αλλάξουν νοοτροπία οι κάτοικοι της”

Aξίζει βέβαια να επισημανθεί, όχι για “αποδυνάμωση των όσων εύστοχα παρατηρεί η αναγνώστρια αλλά προς επίρρωση και μιας και το “ψάρι είναι ένα και βρωμάει από άκρη σε άκρη” οτι σε αυτήν την πόλη έχουμε δει τα υπολείμματα από κλάδεμα δέντρων να έχουν αφεθεί για ημέρες σε πεζοδρόμιο ακόμα και όταν τις εργασίες τις έχει κάνει δημοτικό συνεργείο.

Η άλλη άποψη

Να σημειωθεί πως ο κάτοικος της περιοχής που κλάδεψε τα δέντρα επικοινώνησε το πρωί της Δευτέρας με το Flashnews.gr και ανέφερε πως είχε ήδη ειδοποιήσει την ΔΕΔΙΣΑ συνεργείο της οποίας πήγε το πρωί της Δευτέρας και μάζεψε τα κλαδιά απο το πεζοδρόμιο.

Όπως ανέφερε ήταν υποχρεωμένος να αφήσει τα κλαδιά εκεί προκειμένου να τα πάρει το συνεργείο και έκανε τις συγκεκριμένες εργασίες το Σάββατο καθώς τις υπόλοιποες ημέρες εργάζεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook