Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στους τέσσερις νομούς της Κρήτης

«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!..." τον Σοσιαλισμό!» 

Με αυτό το σύνθημα το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα και στην Κρήτη. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποιούν ένα μεγάλο κάλεσμα σε κάθε νέο και νέα να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ που όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους έχουμε θέση:

«…Όλοι εμείς οι νέοι που…

…δεν συμβιβαζόμαστε, στον 21ο αιώνα, με την εκμετάλλευση και την αδικία! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την ανεργία, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την μερική απασχόληση από την μία και τις πολλές ώρες δουλειάς από την άλλη, την έλλειψη ελεύθερου χρόνου.

…δεν αποδεχόμαστε , όλα αυτά που το σύστημα προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως φυσιολογικά και δεδομένα! Δεν είναι δεδομένο να μην μπορούμε να ονειρευόμαστε, να προσπαθούμε να χωρέσουμε τις προσδοκίες μας για την ζωή στα πλαίσια του «εφικτού» που μας παρουσιάζουν σαν ρεαλισμό!

Σήμερα υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα να ζήσουμε αλλιώς! Να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία που στο επίκεντρο θα είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας, ο Σοσιαλισμός, που η εξέλιξη της τεχνολογίας, της επιστήμης, η παραγωγικότητα της εργασίας δεν θα εξυπηρετούν το κέρδος των μονοπωλίων αλλά την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού και της Νεολαίας!  Ο αρνητικός συσχετισμός που υπάρχει σήμερα δεν είναι αμετάβλητος μπορεί να αλλάξει! Αυτό όμως προϋποθέτει και την δική μας επαναστατική πάλη!

…γι’ αυτό επιλέγουμε και συμμετέχουμε στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Γι’ αυτό αποτελεί μονόδρομο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να ανοίγουμε καθημερινά το δρόμο για την ζωή που μας αξίζει με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας!»

Ήδη οι πρώτες εκδηλώσεις σε χωριά του Ηρακλείου και των Χανίων δίνουν αισιόδοξα μηνύματα για την συνέχεια με εκατοντάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών και με ιδιαίτερη την παρουσία της νεολαίας να δίνουν παλμό στις εκδηλώσεις! Οι κεντρικές εκδηλώσεις των Φεστιβάλ στους νομούς της Κρήτης θα κορυφωθούν το Σεπτέμβρη.

  • Στο Ηράκλειο στις 13 & 14 Σεπτέμβρη στο Κομμένο Μπεντένι
  • Στα Χανιά στις 14 & 15 Σεπτέμβρη στο Προμαχώνα San Salvatore
  • Στο Ρέθυμνο στις 13 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Μικρασιατών
  • Στον Άγιο Νικόλαο στις 7 Σεπτέμβρη στην Λίμνη Αγίου Νικολάου

Σήμερα δημοσιεύουμε το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής κάθε φεστιβάλ που όμως ακόμα διαρκώς εμπλουτίζεται. Το επόμενο διάστημα θα δημοσιεύσουμε ακόμα πιο αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα των Φεστιβάλ.

Στο Ηράκλειο το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής περιλαμβάνει:

Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη

Συναυλία με το συγκρότημα The Stakes
Πολιτική Συγκέντρωση με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Μεγάλο Λαϊκό Γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη

Αφιέρωμα «Η Ελλάδα στην δίνη των ιμπεριαλιστικών Ανταγωνισμών» 100 χρόνια από το διδακτικό παράδειγμα της Μικρασιατικής Καταστροφής
Συναυλία με την Μιρέλα Πάχου
Συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή
Γλέντι με το Καραβάνι της Μαρίας Κώτη & τους Στέλιο Ζερβό, Χάρη Παναγιωτάκη, Μανόλη Μανουσάκη, Γιώργο Σταυράκη 

Στα Χανιά το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής περιλαμβάνει:

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη

Αφιέρωμα «Η Ελλάδα στην δίνη των ιμπεριαλιστικών Ανταγωνισμών» 100 χρόνια από το διδακτικό παράδειγμα της Μικρασιατικής Καταστροφής
Συναυλία με Νεανικό Συγκρότημα
Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

Συναυλία με του Hallicuti Band
Πολιτική Συγκέντρωση με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Μεγάλη Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πολιτική Συγκέντρωση με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και Βουλευτή
Μεγάλη Συναυλία με τη Μιρέλα Πάχου
Γλέντι με τον Λευτέρη Τζαγκαράκη

Στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Προβολή ντοκιμαντέρ για το 20 χρόνια από τον Πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία «Τα σύννεφα του πολέμου ξαναμαζεύονται στην γειτονιά μας»
Πολιτική Συγκέντρωση με ομιλητή την Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
Συναυλία με Νεανικό Συγκρότημα
Μεγάλη Συναυλία με τον Μάνο Παπαδάκη

Τις μέρες των Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μεγάλη έκθεση με θέμα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!» με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, καθώς και άλλες εκθέσεις. Στο χώρο θα λειτουργούν επίσης Μαθητικό Στέκι, το «Κόκκινο Αερόστατο» (χώρος για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας), Παιδότοπος για τα πιο μικρά παιδιά, Χώρος για τους φοιτητές και σπουδαστές, Χώρος για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους, Χώρος κατά των ναρκωτικώ, Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και πολλά ακόμα που θα παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες.