Το σκάφος που πήγε να βοηθήσει στην διάσωση των κολυμβητών ανετράπη λόγω των κυμάτων

Τελευταία ενημέρωση 21:35

Μεγάλη κινητοποίηση στήθηκε λίγο μετά τις 14:30 στην θαλάσσια περιοχή των Γουρνών Ηρακλείου όταν τέσσερεις κολυμβητές, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, κινδύνεψαν  να πνιγούν ενώ κολυμπούσαν.

Όλασ ξεκίνησαν όταν ένας 10χρονος απο την Γαλλία παρασύρθηκε απο τα κύματα, με τον 49χρονο πατέρα του να βουτά για να σώσει το παιδί του αλλά με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και αυτός.

Στην περιοχή έσπευσαν ναυαγοσώστες, το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ καθώς και ένα φουσκωτό σκάφος απο τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών

Σύμφωνα με πληροφορίες ναυαγοσώστης κατάφερε και έβγαλε στην παραλία το ανήλικο παιδί το οποίο παρελήφθη από διασώστες του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.

Όμως όταν οι δύο διασώστες με το φουσκωτό προσπάθησαν να βγουν στα ρηχά για να σώσουν τον 49χρονο πατέρα – το σκάφος “ακούμπησε” στον βυθό και – λόγω του μεγάλου κυματισμού – ανετράπη, με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δύο στην θάλασσα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ότι ένας 49χρονος λουόμενος καθώς και ο 10χρονος γιος του, βρίσκονταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή “ΓΟΥΡΝΩΝ” Ηρακλείου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, ενώ προς παροχή συνδρομής μετέβη στο σημείο και το φουσκωτό σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” Τ.Η. 56, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες. 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” ανετράπη, οι δύο (02) επιβαίνοντες του οποίου εξήλθαν στην ακτή με ιδίες δυνάμεις, ενώ ο 49χρονος ημεδαπός και ο 10χρονος γιος του διασώθηκαν με τη συνδρομή ενός 53χρονου αλλοδαπού και ενός 27χρονου ημεδαπού λουόμενου αντίστοιχα.

Ο 49χρονος και ο 10χρονος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για προληπτικούς λόγους, ενώ το σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” ανελκύθηκε, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Να σημειωθεί πως το φουσκωτό σκάφος υπέστη σημαντικές ζημιές

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook