Σε πλήρη επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο νησί

Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει για δεύτερη ημέρα ολόκληρη η Κρήτη, ενώ την Κυριακή οι δυνάμεις Πυρόσβεσης του νησιού κλήθηκαν να επέμβουν σε δύο μεγάλες πυρκαγιές στο Λασίθι και στο Ρέθυμνο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Νέου Μύρτου Ιεράπετρας περίπου στις 16:30 της Κυριακής «αντιμετωπίστηκε» από 32 Πυροσβέστες που έδωσαν την «μάχη» με 14 οχήματα και με την συνδρομή δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Η φωτιά αφού κατέκαψε χορτολιβαδική και δασική βλάστηση και προκάλεσε ζημιές σε θερμοκήπια, έχει τεθεί υπό έλεγχο, αν και στο σημείο παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης.

Λίγο πριν τις 17:00 της; Κυριακής εκδηλώθηκε μια ακόμη πυρκαγιά στην περιοχή των Λευκογείων στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης η οποία λόγω και των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις.

Συνολικά, 35 Πυροσβέστες με 15 οχήματα και με την βοήθεια πυροσβεστικών ελικοπτέρων κατάφεραν αργά την νύχτα να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς από την οποία κάηκε χορτολιβαδική βλάστηση σε έκταση 130 στρεμμάτων καθώς και ελαιοκαλλιέργειες σε έκταση 50 στρεμμάτων.

Και οι δύο πυρκαγιές ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook