Η ομάδα «Ανάμεσα στο Φως και την Σκιά» παρουσιάζει μια performance δρόμου,  με θέμα την ενδοοικογενειακή βία & τις γυναικοκτονίες.  

Το κείμενο της παράστασης είναι αποσπάσματα από το βιβλίο του Raoul Vaneigem: “Γράμμα στα παιδιά μου και στα παιδιά του κόσμου που έρχεται”, από τις Εκδόσεις των ξένων Vérification de sécurité nécessaire

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα, παρόν και στην ελληνική κοινωνία, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε επαγγέλματα και κοινωνικές τάξεις και αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές έμφυλης βίας παγκοσμίως.

Τα εμπόδια πολλά που πρέπει να υπερκεράσει μια γυναίκα για να αποκαλύψει τη βία που έχει υποστεί. Ντροπή, ενοχή και αίσθηση ότι είναι υπεύθυνη για τη βία που υπέστη. Φόβος των αντιποίνων από το δράστη. Αίσθηση ότι πρέπει μόνη της να το αντιμετωπίσει. Έλλειψη ασφαλών επιλογών για τα παιδιά. Ελλιπής πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Γλωσσικά και πολιτιστικά εμπόδια.

Γραμμή SOS 15900 για τις κακοποιημένες γυναίκες

Παίζουν: Κέλλυ Βλαμάκη, Άκης Κασιωτάκης, Θωμαίς Κλωθάκη, Μαρία Μαρίνου, Ρούσσα Μαρκάκη, Γιώτα Παρασκευοπούλου, Κωνσταντίνος Ρουμελιωτάκης, Κωστής Σκαμνέλος

Σκηνοθεσία: Ρούσσα Μαρκάκη

Αρχικές Παραστάσεις:

23 Αυγούστου
20:30 πλατεία Μητρόπολης
21:30 πλατεία Σπλάντζιας

30 Αυγούστου
20:30 Ακτή Ενώσεως (Ιστιοπλοϊκός)
21:30 Ακτή Παπανικολή (Νέα Χώρα)

31 Αυγούστου
13:00 Μουσούρων (Κρόνος)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook