Πολύ δάκρυ χύνεται και δικαιολογημένα για τους άδικους χαμούς ανθρώπων και κυρίως νέων στον «Μολώχ της ασφάλτου».

Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από τότε που παραδόθηκαν από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, που είχα την τιμή να είμαι στην πολιτική ηγεσία, έτοιμα και πλήρως εξοπλισμένα τρία πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής στο νομό Ηρακλείου (Ν.Αλικαρνασσού, Γέργερης και Τυμπακίου).

Μάλιστα είχε γίνει και η εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων που θα είχαν την ευθύνη της λειτουργίας τους. Δεν αναφέρομαι καν στην ένταξη του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στην εκπαίδευση που είχε προηγηθεί.

Μετά από 15 χρόνια θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει ένας απολογισμός από τους Δήμους και τη Δημόσια Εκπαίδευση για πόσο και πως λειτούργησαν αυτά τα πάρκα, πόσα σχολεία πέρασαν απ’ αυτά και πόσοι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην κυκλοφοριακή αγωγή.

Θα ήταν μια καλή αρχή για αυτοκριτική ώστε να μην απεμπολούμε τις δικές μας ευθύνες.

Ιδέες για να διαμορφωθεί στην κοινωνία ένα κλίμα περισσότερης προσοχής και ευαισθησίας υπάρχουν πολλές και θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και μάλιστα χωρίς κόστος για το δημόσιο. Μια που εφαρμόσαμε εμείς σε περιόδους εξόδων από τις πόλεις (Πάσχα-Χριστούγεννα-διακοπές κλπ) ήταν η αποστολή μηνυμάτων για την υπενθύμιση της χρήσης ζώνης και κράνους σε όλους τους κατόχους κινητών τηλεφώνων με τη συνδρομή των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα τότε είχε χαρακτηριστεί από τον δημοσιογράφο στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, Γιώργο Παπαδάκη, ως «έξυπνη κίνηση» και «άλλου τύπου διακυβέρνηση». Αξίζει να σημειώσω ότι αυτά τα 15 χρόνια κυβέρνησαν τον τόπο 9 χρόνια η ΝΔ, 4 ο ΣΥΡΙΖΑ και 2 το ΠΑΣΟΚ.

Ερώτημα: Θα συνεχιστεί ακόμα για πολύ αυτή η τόσο απαράδεκτη αδιαφορία για τους νέους; 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook