Ένας πρώην δήμαρχος στην Ιταλία ζει το δικό του δράμα

Ο πατέρας του πρώην δημάρχου του Ριάτσε, Μίμο Λουκάνο, βρίσκεται κοντά στο να αφήσει την τελευταία του πνοή. Όμως, εκείνος δεν μπορεί να τον επισκεφθεί στη γενέτειρά του, λόγω της απαγόρευσης που του έχει επιβληθεί από την Εισαγγελία του Λόκρι, στην πολύκροτη υπόθεση της ποινικοποίησης της προσπάθειάς του να ενσωματώσει στην τοπική κοινωνία πρόσφυγεςκαι μετανάστες.

«Ο πατέρας του πεθαίνει, επιτρέψτε στον Μίμο Λουκάνο να επιστρέψει και να τον αποχαιρετίσει», τονίζει στην έκκλησή της η οργάνωση «Επιτροπή 11 Ιουνίου», που από καιρό υποστηρίζει τον Λουκάνο στους πολιτικούς και δικαστικούς του αγώνες στην Ιταλία.

Η ίδια οργάνωση, στην ανάρτησή της στο Facebook ζητεί να τερματισθεί η «εξορία» του πρώην δημάρχου και τονίζει πως ετοιμάζει και μία έκκληση προς τον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα «για να του ζητήσει να δώσει τέλος στην δικαστική τούτη τερατουργία».


Ο Λουκάνο, όσο τολμηρός και ευθύς εάν είναι στις πολιτικές και κοινωνικές του δραστηριότητες, τόσο συγκρατημένος και διακριτικός είναι στα προσωπικά του θέματα. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση δεν επικοινώνησε το προσωπικό του δράμα, παρά μόνον σε λιγοστούς φίλους. Επίσης, δεν αντέδρασε στη δημόσια έκκληση που πήρε την πρωτοβουλία να εκφράσει η οργάνωση.

Ο ηλικιωμένος πατέρας του Λουκάνο παρακολούθησε από τα έδρανα του κοινού τη δίκη του γιου του για υπόθαλψη παράνομης μετανάστευσης και για παράνομη απευθείας ανάθεση της συλλογής απορριμμάτων σε μετανάστες στο Ριάτσε. Από την ημέρα των δημοτικών εκλογών, στα τέλη Μαΐου, δεν έχει δει τον πατέρα του, εξαιτίας της απαγόρευσης που του έχει επιβάλλει η Εισαγγελία, παρά το γεγονός ότι Εφετείο τον έχει δικαιώσει.

Όπως τονίζει στην ανάρτησή της η «Επιτροπή 11 Ιουνίου» και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «έπειτα από τον Γολγοθά του τελευταίου έτους, πιστεύουμε πως έχουν δικαίωμα οι δύο τούτοι άνθρωποι (ο Λουκάνο και ο πατέρας του) να αποχαιρετιστούν γαλήνια μέσα στους τοίχους του σπιτιού τους».

Πηγή: newsbeast.gr