Προκηρύχτηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σφακίων ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Σφακίων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 Με τη χρηματοδότηση (ποσού 201.977,40 €)  από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ που εξασφάλισε ο Δήμος και με ιδίους πόρους (ποσού 22.778,00 €) και συνολικού προϋπολογισμού 224.755,40 €, όπου αφορά τις παιδικές χαρές: Ίμπρου, Ανώπολης, Φραγκοκάστελλου, Χώρας Σφακίων και  Σκαλωτής.

Στις νέες αναβαθμισμένες παιδικές χαρές, πρόκειται να τοποθετηθούν παιχνίδια (κούνιες, τσουλήθρες, αυτοκινούμενοι μύλοι, ξύλινες τραμπάλες, περιστρεφόμενος δίσκος , παιχνίδια ελατηρίου, τούνελ κ.α.) και το αντίστοιχο δάπεδο, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Οι παιδικές χαρές που θα τοποθετηθούν θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για να ακουστούν πάλι οι παιδικές φωνές στις Κοινότητες του Δήμου, δίνοντας την δυνατότητα μιας δημιουργικής δραστηριότητας για τα παιδιά των δημοτών και των επισκεπτών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook