Την Κυριακή 25 Αυγούστου, ο Ορειβατικός  Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου πεζοπορία στην χερσόνησο της Κολοκύθας, στην Ελούντα.

Η διαδρομή μας ξεκινά από το ‘Κανάλι’ δίπλα από τους ανεμόμυλους. Από χωματόδρομο αρχικά και στη συνέχεια από μονοπάτι θα κατευθυνθούμε προς την παραλία της Κολοκύθας, που βρίσκεται κοντά στο ξωκλήσι του Αγίου Λουκά. Κάνουμε στάση στην απάνεμη, παραλία με τη λευκή άμμο, που τα τελευταία χρόνια είναι αγαπημένος προορισμός και αγκυροβόλι των τουριστικών καϊκιών που ταξιδεύουν στον κόλπο της Ελούντας και επισκεπτόμαστε τα ερείπια Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του 5-6ου  αιώνα, που βρίσκονται κοντά στην παραλία. Βλέπουμε διάσπαρτα κομμάτια μαρμάρου από κιονόκρανα, τον άμβωνα και τις πύλες, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι καταστράφηκε βίαια μετά από επιδρομή πειρατών ή κατακτητών.

Συνεχίζουμε ανατολικά προς την γραφική παραλία Βαγί. Αρχικά ανηφορίζουμε προς το Ακρωτήρι της ανατίναξης, όπου οι Γερμανοί είχαν εγκαταστήσει τα κανόνια τους για να ελέγχουν την ναυσιπλοΐα στον ‘κόρφο’ της Ελούντας. Απολαμβάνουμε την μαγευτική θέα και καταλήγουμε για μπάνιο στην ήσυχη παραλία στο Βαγί, με τα πεντακάθαρα νερά. Επιστρέφουμε στην αφετηρία από το ίδιο μονοπάτι.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 8:30 το πρωί της Κυριακής

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μιχαηλίδης Γιώργος (τηλ. 6946285334)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 3 – 3,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, εξοπλισμός, πληροφορίες για την περιοχή, φωτογραφίες  στο blog του Συλλόγου:  ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook