Η κίνηση της Huawei που μπορεί να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία των δημοφιλέστερων χαρτών

Όπως φαίνεται, η Huawei αναπτύσσει το δικό της λογισμικό γεωεντοπισμού που, αν πιστέψουμε το κρατικό ειδησεογραφικό της Κίνας, «China Daily», σχεδιάζεται ακριβώς για να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στα Google Maps.

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες που έχουν δει το φως παραείναι φειδωλές για να έχει κανείς την πλήρη εικόνα, οι φήμες θέλουν την εφαρμογή να αφορά, αρχικά τουλάχιστον, αποκλειστικά σε κατασκευαστές λογισμικού και εφαρμογές.

Ειδικά σε apps που έχουν να κάνουν με navigation ή κλήσεις ταξί, εκεί σκοπεύει να ρίξει το βάρος η Huawei αρχικά, προσφέροντάς τους μια ιδανική εναλλακτική από το να πρέπει να φτιάξουν το δικό τους GPS.

Στέλεχος της εταιρίας είπε στο κινεζικό μέσο πως η εφαρμογή ονομάζεται Map Kit, ένα σύστημα που προσφέρει δεδομένα πραγματικού χρόνου για την κίνηση. Το σύστημα υποστηρίζει επίσης και «χαρτογράφηση επαυξημένης πραγματικότητας», αν και το στέλεχος δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς εννοεί με αυτό.

Η «China Daily» αναφέρει ακόμα πως η Huawei συνεργάζεται εδώ με τη Yandex, έναν ρωσικό ιντερνετικό γίγαντα που προσφέρει ήδη χάρτες και υπηρεσίες γεωεντοπισμού. Ο χώρος των χαρτών είναι ωστόσο δύσκολη υπόθεση και η Google μοιάζει καλά εδραιωμένη εδώ, επενδύοντας ήδη από το 2005 τεράστια ποσά για την ηλεκτρονική χαρτογράφηση του κόσμου.

Η είδηση μάς λέει πως το Map Kit θα αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο και θα καλύπτει 150 «χώρες και περιοχές». Όταν θα κυκλοφορήσει, θα είναι διαθέσιμο σε 40 γλώσσες. Αν και πώς θα ανταγωνιστεί τα Maps, εκεί που κάτι Apple, Microsoft και Nokia απέτυχαν περισσότερο ή λιγότερο παταγωδώς, θα φανεί…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook