Τρίωρη στάση εργασίας την ημέρα που οποιοδήποτε υπό κατάληψη σχολείο θα ανοίγει με την επέμβαση της αστυνομίας κηρύσσει η ΟΛΜΕ, καταγγέλλοντας ότι διευθυντές καλούνται στα αστυνομικά τμήματα για να καταδίδουν τους καταληψίες μαθητές.

«Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια να επιλυθούν τα όποια προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης με τη συνδρομή αστυνομικών και εισαγγελέων. Καταδικάζουμε τις κλήσεις των Διευθυντών σχολείων στα αστυνομικά τμήματα για να καταδίδουν τους μαθητές τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μετατροπή του καθηγητή σε υπάλληλο της εισαγγελίας και των αστυνομικών αρχών» προσθέτει.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη της ΟΛΜΕ, της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, αντιδρώντας στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία άλλων νομών που έχουν κενά.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι καθηγητές απώθησαν τους αστυνομικούς και μπήκαν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να συναντηθούν με τον περιφερειάρχη εκπαίδευσης, Γ.Κουμέντο, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τους δεχτεί.

Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ όπως αναφέρει το in.gr, καταγγέλλει για «αντιδημοκρατική και αυταρχική στάση» τον περιφερειάρχη, τον οποίο κατηγορούν ότι «κάλεσε τα ΜΑΤ και κλείδωσε το γραφείο του, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο τα συνδικαλιστικά όργανα, αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας». Ζητά, μάλιστα, την απομάκρυνση του κ. Κουμέντου από τη θέση του ως «ακατάλληλου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook