Την παραίτησή τους υπέβαλλαν ο Πρόεδρος και δύο μέλη της Λιμενικής Επιτροπής αλλά θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να ορισθούν οι αντικαταστάτες.

Επιστολή παραίτησης υπέβαλλαν στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων Δημήτρης Μπουντρογιάννης και τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής Στυλιανή Γαλάνη και Καλλιόπη Ντάνου.

Στο έγγραφο που υπογράφουν αναφέρονται τα εξής:

Παράλληλα η επιστολή παραίτησης συνοδεύεται και με απολογισμό πεπραγμένων τον οποίο υπογράφει ο πρόεδρος το υΛιμενικού Ταμείου Δημήτρης Μπουντρογιάννης και στον οποίο αναφέρονται τα εξής:

Με την ανάληψη των καθηκόντων στη λιμενική επιτροπή ως προτεραιότητα θέσαμε την αρμονική και αποδοτική συνεργασία της διοίκησης με τα στελέχη και τους εργαζομένους της υπηρεσίας. Αυτός άλλωστε  ήταν και ο λόγος που σε μικρό και δύσκολο για την χώρα χρονικό διάστημα πετύχαμε την υλοποίηση σημαντικών έργων και ενεργειών όπως περιγράφονται παρακάτω.

Η ενασχόληση μας με την διοίκηση της υπηρεσίας αμισθί όπως ο νόμος προβλέπει αποδεικνύει ότι και η παρούσα διοίκηση σαν μοναδικό στόχο είχε και έχει την ουσιαστική συμβολή στην βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών του νομού μας. Με την ομαδικότητα και χωρίς δεύτερες πολιτικές σκέψεις από πλευράς των μελών της διοίκησης πετύχαμε με γρήγορες αποφάσεις την βελτίωση του χρόνου υλοποίησης.

Το ΛΤΝΧ είναι  Ν.Π.Δ.Δ έχει δέκα τέσσερα άτομα προσωπικό (τμήμα τεχνικής υπηρεσίας τμήμα οικονομικής υπηρεσίας και λειτουργεί σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες και το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία ενός Ν.Π,Δ.Δ. και οι αποφάσεις παίρνονται από την Λιμενική Επιτροπή μετά από εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων.  Για τον όγκο της εργασίας που απαιτούν είκοσι οκτώ λιμενικές  υποδομές, τα δέκα τέσσερα άτομα του προσωπικού δεν επαρκούν  λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας που διέπει τα δημόσια έργα (η μελέτη και η επίβλεψη των έργων γίνεται από την τεχνική υπηρεσία )  τις εγκρίσεις πιστώσεων κλπ.

Για τον παραπάνω λόγο δόθηκε  προτεραιότητα σε έργα με την μεγαλύτερη ωρίμανση από πλευράς μελετών και σε έργα προς υλοποίηση ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ιδιαίτερη σημασία και προτεραιότητα δόθηκε:

A. Στα δύο μεγάλα έργα στο Λιμάνι της Σούδας (Μελέτη Τμήματος Κρουαζιέρας Λιμένα Σούδας και Μελέτη Ολοκλήρωσης Χερσαίων Έργων  Πολυχρηστικού Τμήματος Λιμένα Σούδας ) των οποίων οι μελέτες στη παρούσα φάση  βρίσκονται κοντά  στο στάδιο ολοκλήρωσης, προϋπολογισμού  25.000,000  € κάθε ένα .

Απαιτείται τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων  και αναζήτηση  κατάλληλης  θέσης για  διάθεση των βυθοκορημάτων  του λιμένα Σούδας, δεδομένου ότι  ο τρόπος διάθεσης των μη επικινδύνων αδρανών υλικών χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.  Για το σκοπό αυτό υπεγράφη το Μάρτιο του 2017  σύμβαση μεταξύ του ΕΛΚΕΘΕ και του Υπουργείου Υποδομών  με αντικείμενο την «Εκτίμηση της ποιότητας των βυθοκορημάτων του λιμένα Σούδας και αναζήτηση κατάλληλης θέσης για θαλάσσια διάθεση». Το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας επέστρεψε τη παραπάνω μελέτη και ζήτησε σύνταξη νέας  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων .Η ανασύνταξη –εκπόνηση της ΜΠΕ   του έργου «Έργα –επέκτασης –βελτίωσης του Λιμένα Σούδας» υποβλήθηκε  εκ νέου  τον Ιούλιο του 2019   στη Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης  του Υπουργείου  Περιβάλλοντος για έγκριση.

Έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες γεωτεχνικές έρευνες  και έχουν εγκριθεί  οι προμελέτες των έργων  (1-2019).
Υπολείπεται η έκδοση της Απόφασης Περιβαλλοντικών Ορων και η ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης και τευχών δημοπράτησης των έργων
Εκτιμάται ότι  εντός  του 2020  θα έχουν ολοκληρωθεί  οι διαδικασίες εγκρίσεων και των δύο μελετών. 

B. Στη  Μελέτη  Σταθμού Επιβατών  στο λιμένα Λιμένα Σούδας προϋπολογισμού 1.000.000 € η οποία έχει ενταχθεί στο Π.Δ.Ε 2015 Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και βρίσκεται  σε φάση ολοκλήρωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για το Λιμάνι Σούδας η κατασκευή του Λιμενικού Τμήματος Κρουαζιέρας, σε συνδυασμό με τα έργα ολοκλήρωσης του Πολυχρηστικού Τμήματος η μελέτη των οποίων   υλοποιείται από την Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών  του   Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ και η οποία  βρίσκεται κοντά στο στάδιο ολοκλήρωσης,  θα συμβάλουν στην ανάπτυξη όλου του Νομού και της Κρήτης γενικότερα.
Γ. Στη ολοκλήρωση των διαδικασιών  ωρίμανσης και στη συνέχεια ένταξης του έργου   «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ  Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  προυπ/σμού  5.742.925 € εκτός ΦΠΑ.
 Η διαδικασία ανάθεσης του έργου  ολοκληρώνεται  με την υπογραφή της σύμβασης  στις 30-08-2019.

Όσο αφορά στο έργο που έχει επιτελέσει το ΛΤΝΧ   κατά την περίοδο 2016 έως σήμερα αναφέρονται συνοπτικά  τα εξής:

2016

• Σύνταξη Οριστικής Μελέτης και τευχων Δημοπρατησης του εργου «Επεκταση Βελτιωση Λιμενα Κολυμβαριου Π.Ε. Χανιων»  Προϋπ/σμου 7.000.000 €  .
• Σχεδιασμός Εργων του Λιμενίσκου  Κάτω Γαλατά και εγκριση της τεχνικής  μελετης απο τις υπηρεσίες του  Υπουργείου Πολιτισμού.   
• Διαδικασιες  για Καθορισμο  των οριων της χερσαιας ζωνης σε  υφισταμενες   λιμενικες υποδομες, στις περιοχες  Λιμενα Κισαμου – Λιμνη Κισαμου –Καμπος Κισαμου- Αμυγδαλοκεφαλι Κισαμου –Τερσανας Ακρωτηριου Δημου Χανιων- Σκαλα Παλαιοχωρας –Τηγανι Παλαιοχωρας .
• Διαδικασιες συνταξης και εγκρισης  Μελετης Περιβαλλοντικων Επιπτωσεων (ΜΠΕ) στο Λιμενισκο  Τερσανα Ακρωτηριου.
• Συμμετοχη για προωθηση Διευρευνησης  Ποιοτητας Βυθοκορηματων  στο Λιμενα Σουδας απο ΕΛΚΕΘΕ.
• Διερευνηση τροπου διαχειρισης των  βυθοκορηματων για το Αγκυροβολιο Ν. Γαυδου, ληψη Γνωμοδοτησεων απο συναρμοδιες  υπηρεσιες.
• Μελετη Κυκλοφοριακων Ρυθμισεων Αγκυροβολιου Νησου Γαυδου προωθηση στις συναρμοδιες υπηρεσιες προς εγκριση  .
• Προετοιμασια Φακελων  εργων  συντηρησεων στα  Λιμανια αρμοδιοτητας του ΛΤΝΧ , για ενταξη στο Προγραμμα Δημοσιων Επενδυσεων  (ΠΔΕ) του ΥΝΑΝΠ. 
• Διαδικασιες  Ληψης των απαιτουμενων εγκρισεων των μελετων απο τις συναρμοδιες υπηρεσιες (ΥΠΠΟ-ΓΕΝ-ΥΝΑΝΠ). Προετοιμασια Φακελλων Δημοπρατησης, Δημοπρατηση Εργων και τελος υλοποιηση αυτων.
• Ολοκληρωση Διαδικασιων Αναθεσης  του εργου ‘Λιμενισκος Χ. Σφακιων –Επιστρωσεις Δαπεδων  στο Προσηνεμο Μωλο’.

2017

• Συνταξη  Νεου Οργανογραμματος Υπηρεσιων Λιμενικου Ταμειου Ν. Χανιων  για υποβολη προς  Έγκριση στο ΥΝΑΝΠ.
• Συνταξη Πληρους Φακελλου και υποβολη για ένταξη  στο Ε.Π. ¨Αλιεια και Θαλασσα 2014-2020’ του Υπουργειου Αγροτικης Αναπτυξης  του εργου «Επεκταση Βελτιωση Λιμενα Κολυμβαριου»  Προϋπ/Σμου 5.645.000 €  εκτος ΦΠΑ.
• Συμμετοχη στη  Διευρευνηση  Ποιοτητας Βυθοκορηματων  στο Λιμενα Σουδας απο  το ΕΛΚΕΘΕ  και στη συνεχεια παρακολουθηση της πορειας  τροποποιησης της Αποφασης Εγκρισης Περιβαλλοντικων Ορων του λιμενα Σουδας οσον αφορα στη Διαχειριση των Βυθοκορρηματων.
• Συνταξη Τεχνικης Μελετης του εργου «Αγκυροβολιο Νησου Γαυδου –Βελτιωση Επεκταση Λιμενικων Υποδομων» για υποβολη προς εγκριση από τις υπηρεσιες του Υπουργειου Πολιτισμού.
• Εγκριση Σχεδιου Διαχειρισης Καταλοιπων Πλοιων που προσεγγιζουν τη θαλασσια περιοχη  του ΛΤΝΧ το Νοέμβριο του 2017.
• Προωθηση Διαδικασιων Ολοκληρωσης  της προγραμματικης συμβασης του ερευνητικου προγραμματος  «Εργαστηριακη Μελετη σε Φυσικο Προσομοιωμα Βελτιωσεως Κυματικων Συνθηκων στο Λιμενα Μαυρης Λιμνωνας Χωρας Σφακιων»
• Συνεργασια με το Δημο Καντανου –Σελινου για το σχεδιασμο  των σκιαδιων στο χωρο τοποθετησης τραπεζοκαθισματων  καθως και για Συνταξη Μελετης Αναπλασης της χερσαιας ζωνης  στη περιοχη Σκαλας Παλαιοχωρας. 
• Προωθηση Διαδικασιων Εγκρισεων για την υλοποιηση των εργων «Βιοκλιματικη Αναβαθμιση Πλατειας Σουδας» και «Αποκατασταση Εκβολης Ποταμου Μορωνη», εργα τα οποια θα υλοποιηθουν απο το Δημο Μεσω Προγραμματικης Συμβασης που θα υπογραφει μεταξυ  του ΛΤΝΧ και Δημου Χανιων.
• Διαδικασιες  Συνταξης Τευχων Δημοπρατησης και Εγκρισης Αναθεσης  της ΜΠΕ  Λιμενα Κισαμου .
• Διαδικασιες Αναθεσης Επιστημονικων Υπηρεσιων Συνταξης Τευχων Δημοπρατησης  ΜΠΕ Λιμενων στα διοικητικα ορια Δημων Σφακιων και Καντανου Σελινου.
• Συνταξη Μελετης και Εγκριση του εργου  «Διαμορφωση Υπαιθριου Χωρου Αποθεσεως και επισκευης μικρων σκαφων στο Εμπορικο Λιμανι Σουδας» συμπεριλαμβανομενου και του εξοπλισμου καθαρισμου των παραγομενων Αποβλητων.
• Εγκριση Προμηθειας κιβωτιων παροχων ηλεκτρικου  ρευματος στο Λιμανι Σουδας.
• Ολοκληρωση Διαδικασιων Αναθεσης Εξι (6) Εργων που Χρηματοδουνται απο το ΠΔΕ του ΥΝΑΝΠ. 
• Εναρξη και Υλοποιηση τμηματος του τεχνικου αντικειμενου των παραπανω  εξι (6) εργων, μεταξυ αυτων και το εργο Εκβαθυνσης της λιμενολεκανης στο Αγκυροβολιο  Νησου Γαυδου .
• Διενεργεια Δημοπρασιων Αναθεσης και υλοποιησης  δυο  (2) Προμηθειων (Προμηθεια τοποθετηση σκιαδιων στη Νησο Γαυδο  και Αγια Ρουμελη) που χρηματοδουνται απο το ΠΔΕ του ΥΝΑΝΠ.
• Προετοιμασια Φακελλων  Τεχνικων Μελετων και Τευχων  Δημοπρατησης (συντασονται απο την τεχνικη υπηρεσια) σε νεα εργα  που χρηματοδουνται απο το ΠΔΕ του ΥΝΑΝΠ.
• Διαδικασιες  ληψης των απαιτουμενων εγκρισεων των μελετων απο τις συναρμοδιες υπηρεσιες  (ΥΠΠΟ-ΓΕΝ-ΥΝΑΝΠ). Προετοιμασια Φακελων Δημοπρατησης, Δημοπρατηση εργων και τελος υλοποιηση αυτων.
• Προετοιμασια Φακελλων  Εργων Συντηρησεων Εργων στα  Λιμανια Αρμοδιοτητας του ΛΤΝΧ , Για ενταξη στο Προγραμμα Δημοσιων Επενδυσεων  (ΠΔΕ) του ΥΝΑΝΠ. 

2018

• Ενταξη  στο Επιχειρησιακο Προγραμμα «Αλιεια και Θαλασσα 2014-2020» του Υπουργειου Αγροτικης Αναπτυξης  του εργου «Επεκταση Βελτιωση Λιμενα Κολυμβαριου Π.Ε. Χανιων» Προϋπ/σμου 5.742.925 €  εκτος ΦΠΑ.
• Συνταξη και Εγκριση  Τευχων Δημοπρατησης  Εργου «Επεκταση Βελτιωση Λιμενα Κολυμβαριου Π.Ε. Χανιων» .
• Προωθηση Διαδικασιων προς το ΥΝΑΝΠ για  Έκδοση Προεδρικου Διαταγματος για την οργανωση των Υπηρεσιων του Λιμενικου Ταμειου Νομου Χανιων.
• Συνταξη Φακελλου Τεχνικης Μελετης του Εργου «Λιμενικη Εγκατασταση Απο-Επιβιβασεως Επιβατων στο Δυτικο Ακρο της Αγιας Ρουμελης Σφακιων Π.Ε. Χανιων Περιφερειας Κρητης» συμφωνα με τις οδηγιες της Εφορειας Εναλιων Αρχαιοτητων και Εγκριση της τεχνικης μελετης  απο την αρμοδια Διευθυνση Προιστορικων και Κλασικων Αρχαιοτητων του Υπουργειου Πολιτισμου και Αθλητισμου.
• Ανασυνταξη τεχνικης μελετης του εργου «Αγκυροβολιο Νησου Γαυδου –Βελτιωση Επεκταση Λιμενικων Υποδομων» συμφωνα με τις οδηγιες της Εφορειας Εναλιων Αρχαιοτητων και εγκριση αυτης απο την αρμοδια Διευθυνση Προιστορικων και Κλασικων Αρχαιοτητων του Υπουργειου Πολιτισμου και Αθλητισμου.
• Ολοκληρωση Διαδικασιων Εγκρισης Μελετης των σκιαδιων στα πλαισια της Α’φασης της μελετης  με τιτλο «Αναπλαση Χερσαιας Ζωνης Λιμενα Παλαιοχωρας Δημου Καντανου Σελινου – Α ‘Φαση Μελετη Σκιαδιων».
• Συνεργασια με το Δημο Καντανου –Σελινου για το σχεδιασμο  του περιβαλλοντος χωρου και υποβολη της μελετης  με τιτλο «Αναπλαση Χερσαιας Ζωνης Λιμενα Παλαιοχωρας Δημου Καντανου Σελινου – Β ‘Φαση Διαμορφωση Περιβαλλοντος Χωρου» στο ΥΝΑΝΠ για εγκριση .
• Παρακολουθηση της πορειας  Τροποποιησης της Αποφασης Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων  του Λιμενα Σουδας οσον αφορα στη διαχειριση των βυθοκορρηματων.
• Διαδικασιες Υλοποιησης  της ΜΠΕ για τις υφισταμενες λιμενικες υποδομες στο   Λιμενα Κισαμου .
• Διαδικασιες Αναθεσης Επιστημονικων Υπηρεσιων συνταξης τευχων δημοπρατησης για δυο  Μελετες Περιβαλλοντικων Επιπτωσεων των  λιμενων στα Διοικητικα Ορια Δημου  Σφακιων και  Δημου Καντανου Σελινου αντιστοιχα.
• Διαδικασιες Αναθεσης και Υλοποιησης Ελεγχου Ποιοτητας Υδατων στους Λιμενες Σουδας  Καστελιου Σφακιων και Κολυμβαριου. 
• Διαδικασιες αναθεσης υπηρεσιων Επιθεωρησης Κρηπιδωματων στο Λιμενα Σουδας και στους Λιμενισκους Γεωργιουπολης και Χωρας Σφακιων.
• Διαδικασια Αναθεσης  συντηρησης τεχνικης υποστηριξης του συστηματος «Εγκατασταση και Λειτουργια Ολοκληρωμενου Συστηματος Ασφαλειας των Υποχρεων Λιμενικων Εγκαταστασεων Λιμενα Σουδας, Συμφωνα με τον Κωδικα ISPS»
• Προωθηση Διαδικασιων Ολοκληρωσης  της Προγραμματικης Συμβασης του Ερευνητικου Προγραμματος  «Εργαστηριακη Μελετη σε Φυσικο Προσομοιωμα Βελτιωσεως Κυματικων Συνθηκων στο Λιμενα Μαυρης Λιμνωνας Χωρας Σφακιων».
• Υπογραφη Προγραμματικης Συμβασης για την υλοποιηση του εργου «Βιοκλιματικη Αναβαθμιση Πλατειας Σουδας» το οποιο θα υλοποιηθει απο το Δημο Χανιων.
• Ολοκληρωση Διαδικασιων Αναθεσης τεσσαρων (4) Εργων που Χρηματοδουνται απο το ΠΔΕ του Υ.ΝΑ.Ν.Π.  και τεσσαρων (4) εργων που χρηματοδουνται απο Ιδιους Πορους  του ΛΤΝΧ. (Αποκατασταση Λειτουργικων Βαθων Λιμενα Σουδας- Αποκατασταση Ζημιων απο θεομηνια στη Λιμνη Κισαμου-Διαμορφωση Υπαιθριου Χωρου Αποθεσης και Επισκευης μικρων σκαφων στο Λιμενα  Σουδας-Καθαρισμος Διαυλου Λιμενισκου Σταυρου  Χρυσοσκαλιτισας).
• Εναρξη και υλοποιηση τμηματος του τεχνικου αντικειμενου των παραπανω  οκτω (8) Εργων, καθως και ολοκληρωση εργων προηγουμενων ετων οπως των εργων με τιτλο  ( Εκβαθυνση Λιμενολεκανης στο Αγκυροβολιο  Νησου Γαυδου-Αποκατασταση Υποσκαφων στο προβλητα Σκαλας Παλαιοχωρας-Συντηρηση Χερσαιων Εργων Λιμενισκου  Καλυβων) .
• Διενεργεια Δημοπρασιων Αναθεσης και υλοποιησης  τριων (3)Προμηθειων, (Α)Προμηθεια Τοποθετηση  Μεταλλικων Σκιαδιων στους Λιμενες Σουδας –Κισαμου και Μαυρης Λιμνωνας Σφακιων, (Β)Προμηθεια Κιβωτιων Παροχων Ηλεκτρικου Ρευματος στο Λιμενα Σουδας  Και (Γ)  Προμηθεια και Εγκατασταση Συστηματος Επεξεργασιας Υγρων Αποβλητων απο Υδροβολες στο χωρο επισκευων Λιμενα Σουδας».
• Προετοιμασια Φακελλων  Τεχνικων Μελετων και Τευχων  Δημοπρατησης (συντασονται απο την Τεχνικη Υπηρεσια) σε νεα εργα  που χρηματοδουνται απο το ΠΔΕ του  ΥΝΑΝΠ.
• Διαδικασιες  ληψης των απαιτουμενων εγκρισεων των μελετων απο τις συναρμοδιες υπηρεσιες  (ΥΠΠΟ-ΓΕΝ-ΥΝΝΠ). 
• Προετοιμασια Φακελων Δημοπρατησης, Δημοπρατηση Εργων και τελος υλοποιηση αυτων.
• Προετοιμασια Φακελλων  Εργων Συντηρησεων Εργων στα  λιμανια αρμοδιοτητας του ΛΤΝΧ , για ενταξη στο Προγραμμα Δημοσιων Επενδυσεων  ΠΔΕ του  ΥΝΑΝΠ.

2019

• Δημοπρατηση Εργου «Επεκταση Βελτιωση Λιμενα Κολυμβαριου Π.Ε. Χανιων» προϋπ/σμου 5.645.161,29 €  εκτος ΦΠΑ. Εχει αποσταλει προσκληση για υπογραφη συμβασης στις 30-08-2019.
• Συμμετοχη του Λιμενικου Ταμειου Ν. Χανιων στην Ομαδα Προτασης Elemed-Ports για  Υποβολη Προτασης στην Προσκληση για τη Συγχρηματοδοτηση Έργων Ευρωπαϊκου Προγραμματος  Cef/Transport. 
• Παρακολουθηση της πορειας  τροποποιησης της Αποφασης Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων  του Λιμενα Σουδας οσον αφορα στη διαχειριση των βυθοκορηματων.
• Διαδικασιες Αναθεσης δυο Μελετων Περιβαλλοντικων Επιπτωσεων των  λιμενων στα Διοικητικα Ορια Δημου  Σφακιων και  Δημου Καντανου Σελινου Αντιστοιχα.
• Διαδικασιες Εκδοσης ΑΕΠΟ για τις Υφισταμενες Λιμενικες Υποδομες στο   Λιμενα Κισαμου  και στο Λιμενισκο Τερσανα.
• Ολοκληρωση Διαδικασιων Αναθεσης Δυο (2) Εργων που χρηματοδουνται απο το ΠΔΕ του  ΥΝΑΝΠ και τριων (3) Εργων που χρηματοδουνται απο Ιδιους Πορους του ΛΤΝΧ. (Αποκατασταση Λειτουργικων Βαθων Λιμενισκου Πλατανια- Αποκατασταση Ζημιων στις Λιμενικες Υποδομες Αγ.Ρουμελης Δημου Σφακιων-Αποξηλωση και Απομακρυνση των Αμιαντουχων Υλικων απο τη Στεγη Υφισταμενης Αποθηκης στο Λιμενικο Τμημα Γενικων και Χυδην Φορτιων του Λιμενα Σουδας).
• Εναρξη και Υλοποιηση τμηματος του τεχνικου αντικειμενου των παραπανω πέντε (5) εργων, καθως και ολοκληρωση εργων προηγουμενων ετων στους Λιμενες Κισαμου και Σουδας καθως και στους Λιμενισκους Λιμνης Κισαμου και Κατω Γαλατα .
• Προετοιμασια Φακελλων  Τεχνικων Μελετων και Τευχων  Δημοπρατησης  σε νεα εργα  που χρηματοδουνται απο το ΠΔΕ του ΥΝΑΝΠ.
• Διαδικασιες  Ληψης των απαιτουμενων εγκρισεων των μελετων απο τις συναρμοδιες υπηρεσιες  (ΥΠΠΟ-ΓΕΝ-ΥΝΑΝΠ). 
• Προετοιμασια Φακελων Δημοπρατησης, Δημοπρατηση Εργων και τελος υλοποιηση αυτων.

Κρουζιερα 

Όσον αφορά τον ευαίσθητο τομέα της Κρουαζιέρας, παρά την προαναφερθείσα έλλειψη αριθμού υπαλλήλων στο Λιμενικό  Ταμείο Ν. Χανίων κατέστη δυνατόν σε δύσκολες για την περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου συνθήκες, να αυξηθεί ο αριθμός των ελλιμενιζομένων πλοίων και επιβατών στο λιμάνι της Σούδας, σε αριθμούς ρεκόρ για το λιμάνι και την περιοχή μας. Ενδεικτικός είναι ο ακόλουθος πίνακας:

Επίσης, ας σημειωθεί ότι για το 2019 αναμένονται πάνω από 140 κρουαζιερόπλοια ενώ ο αριθμός επιβατών θα ξεπεράσει τους 280.000 επιβάτες.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook