Καστέλι 23 Αυγούστου 8:00μμ πλατεία Τζανακάκη

Το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά συνεχίζει με στάση στο Καστέλι στις 23 Αυγούστου. 

Το Τομεακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ “απευθύνει κάλεσµα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήµερα προβληματίζεται µε όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του.

Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο που έχει όνειρα και βλέπει διαρκώς εμπόδια μπροστά του για να μπορέσει να τα πραγματοποιήσει. Κάθε μαθητής που ασφυκτιά μέσα στο σχολείο που αντί να τον μορφώνει τον εξοντώνει με ένα βουνό από φροντιστήρια ενώ ταυτόχρονα γίνεται όλο και δυσκολότερο να αποκτήσει μια πιο γενική μόρφωση. Σε κάθε νέο εργαζόμενο που «ζει» στο πετσί του το θαύμα της τουριστικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή που συνεχώς φυτρώνουν και νέα ξενοδοχεία για να υποδεχτούν τα εκατομμύρια των τουριστών, όπου οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι παίρνουν παχυλές επιδοτήσεις από το κράτος ενώ έχουν μπουκώσει από τα τεράστια κέρδη, οι εργαζόμενοι βιώνουν μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα. Μισθοί που δεν έχουν καμιά σχέση με το πλούτο που παράγεται από τη δουλειά τους, πολυήμερη εργασία χωρίς ρεπό, εξαντλητικά ωράρια και πολλά εργατικά ατυχήματα.

Την ίδια ανάπτυξη ζουν και οι νέοι που προσπαθούν να δουλέψουν ως νέοι αγρότες ή ως μικροί επαγγελματίες. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τσακίσει με τη φορολογία μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες, έχουν ψηφίσει τη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων του εμπορίου και της εστίασης, έχουν συμβάλει η γη να συσσωρευτεί σε λιγότερα χέρια και χιλιάδες νέοι να εγκαταλείψουν τη γη τους αφού δε μπορούν να βρουν προοπτική.

Η ΚΝΕ στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα ότι αυτή η πραγματικότητα δεν είναι δεδομένη και στατική. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας στη μόρφωση, τη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Καλούμε την νεολαία του Νομού μας να συμμετέχει μαζικά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στις οποίες θέλουμε να συζητήσουμε για τον άλλο δρόμο που έχει να προτείνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, για το πως μπορούμε σήμερα να ζήσουμε σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, σύμφωνα με τις δυνατότητες που προκύπτουν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ και προβολή της ταινίας το Τελευταίο Σημείωμα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook