Συχνά – πυκνά πολίτες καταγγέλλουν την απόρριψη μεγάλου όγκου σκουπιδιών σε σημεία όπου υπάρχουν κάδοι και έξω απο αυτούς.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που κατέγραψε σήμερα το πρωί ο τοπικός σύμβουλος Μουρνιών  Μιζάλης Σχοινάς στην παραλία της Χρυσής Ακτής.

Ένας τεράστιος όγκος απορριμμάτων βρίσκεται στο σημείο όπου είναι οι κανονικοί κάδοι.

 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο όγκος αυτός των σκουπιδιών προήλθε απο εθελοντές που χθες καθάρισαν την περιοχή. 

Όμως ελπίζουμε να είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκομιδή τους, όπως έχουν υποχρέωση όλοι οι πολίτες.

Για άλλη μια φορά λοιπόν να υπενθυμίσουμε  τα εξής, όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων:

«Διαχείριση Ογκωδών Αντικειμένων

Ογκώδη αντικείμενα θεωρούνται οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές, παλιά έπιπλα, στρώματα, καλοπιστικά φυτά και πολλά άλλα τα οποία θεωρούνται ότι δεν έχουν καμιά χρησιμότητα.
Οι πολίτες οι οποίοι δεν χρειάζονται πλέον κάποια ογκώδη αντικείμενα οφείλουν να:
Έχουν συνεννοηθεί  αρχικά με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας στο  2821341777 για τον καθορισμό της ημέρας περισυλλογής του ογκώδους αντικειμένου.

  • Να τοποθετούν τα ογκώδη έξω από το σπίτι τους, σε σημείο που να μην δημιουργούν  προβλήματα στην κίνηση των πολιτών και των οχημάτων.
  • Να τοποθετούν τα ογκώδη τις βραδινές ώρες και ΟΧΙ κατά την διάρκεια της ημέρας για να μην δημιουργούν αντιαισθητικές εικόνες.

Η περισυλλογή θα γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06.00 έως 12.30

Για τους κατοίκους της πόλης (Δημοτική Ενότητα Χανίων) η αποκομιδή ογκωδών γίνεται από την ΔΕΔΙΣΑ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για τον προσδιορισμό της ημέρας και ώρας που θα περάσει το ειδικό αυτοκίνητο στο τηλέφωνο 28210 -76666.»

Κρατείστε τα τηλέφωνα αν τα χρειαστείτε μπας και δούμε σωτηρία σε αυτόν τον τόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook