Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Στοκχόλμη

Απίστευτο και όμως αληθινό… Ένας άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά τραύματα όταν δέχτηκε αιφνίδια επίθεση από κροκόδειλο που ανήκε κάποτε στον εκλιπόντα ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

Το περιστατικό συνέβη στο ενυδρείο Skansen που έχει έδρα στην Στοκχόλμη όταν ο ανυποψίαστος 70χρονος άνδρας που συμμετείχε σε συνέδριο για καραβίδες ανέβηκε να μιλήσει στο πόντιουμ.

«Είχε απλώσει το χέρι του πάνω απ’ το γυάλινο παραπέτο, ύψους δύο μέτρων. Ένας από τους κουβανέζικους κροκόδειλος το είδε, πλησίασε, πήδηξε και το άρπαξε. Έκανε δέκα δευτερόλεπτα να αφήσει το χέρι. Ευτυχώς υπήρχαν τρεις γιατροί εκείνη την ώρα στο σημείο, που φρόντισαν το θύμα και του σταμάτησαν την αιμορραγία», δήλωσε στο CNN ο Γιόνας Βάλστρεμ, ιδιοκτήτης του ενυδρείου.

Ποιος είναι ο κροκόδειλος

Ο κροκόδειλος από την Κούβα ήταν ένας εκ των δύο που είχε δωρίσει το 1978 ο Φιντέλ Κάστρο στον Ρώσο κοσμοναύτη Βλαντίμιρ Σαλάτοφ, ο οποίος τους πήρε μαζί του στη Μόσχα και από εκεί κατέληξαν το 1981 στο ενυδρείο Skansen. 

Εκεί απέκτησαν συνολικά 11 κροκοδειλάκια. Οι κροκόδειλοι της Κούβας μπορούν να φτάσουν τα 4,5 μέτρα μήκος, είναι από τα επιθετικότερα είδη κροκοδείλων και απειλούνται με εξαφάνιση.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου με το Twitter να έχει την τιμητική του…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook