Το 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» …ταξιδεύει στα όμορφα χωριά του Δήμου Ηρακλείου. Στις Άνω Ασίτες, «το χωριό των Χρωμάτων», στα Κεράσα, «το χωριό των Παραμυθιών» και στο Βενεράτο, «το χωριό του Ερωτόκριτου» θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του «Τέχνη Καθ΄ Οδόν». 

Οι εκδηλώσεις στις Άνω Ασίτες, που μεταμορφώνονται σε «Χωριό των Χρωμάτων», θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία του Αϊ Γιάννη την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου. 

Μουσικά ταξίδια, θεατρικά δρώμενα, παραμύθια, κουκλοθέατρο, περιβαλλοντικές δράσεις και όμορφοι περίπατοι, κατασκευές και πάρτυ είναι μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν ενώ παράλληλα θα στηθούν εκθέσεις ντόπιων παραγωγών, εκθέσεις φωτογραφίας ακόμα και τοιχογραφίες στα σοκάκια από νέους δημιουργούς.  Η διοργάνωση είναι του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΗΚΕΗ σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των τριών οικισμών. 

Πρόγραμμα  

Άνω Ασίτες: «Το χωριό των χρωμάτων»

Παρασκευή 23.08.2019

Πλατεία Αϊ Γιάννη 

17:00-20:00   «Ιχνογραφώντας τη βοτανική» 

Μια δράση από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η παρατήρηση των δομών των ενδημικών και κρητικών βοτάνων και απολιθωμάτων και η αποτύπωση τους με κάρβουνο πάνω σε χαρτί μέτρου … Η φαντασία και η δημιουργικότητα σε συνδυασμό με τις εικόνες του στερεοσκοπίου! 

19:30-19:50    Ένας μικρός περίπατος στις ομορφιές των Άνω Ασιτών, παρέα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του «χωριού των χρωμάτων» και την κυρία Μαρία, που θα διηγείται  μια ιστορία…

20:00-21:15   «Πλουμιστά Παραμύθια για Ρόδα και Τριαντάφυλλα».

Από το μεγάλο πιθάρι των Πλουμιστών Παραμυθιών ξεπηδούν μια τριανταφυλλένια κόρη, μια μικρότερη, και ένας μύθος του Αισώπου. Μια διαδραστική παράσταση με παραδοσιακή μουσική.

Επιμέλεια-αφήγηση: Ευαγγελία Ορφανουδάκη

μουσική-τραγούδι: Αλέκος Φανουράκης

21:30-23:30   «Μουσικά μπερδέματα».
Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης και ο Μιχάλης Κακέπης, «πλέκουν» τραγούδια του σήμερα και του χθες, την έντεχνη κρητική μουσική με το ελληνικό ροκ.

Συμμετέχουν: Μιχάλης Φραγκιαδάκης (τραγούδι, λαούτο), Μιχάλης Κακέπης (τραγούδι, κιθάρα), Στρατής Φραγκιαδάκης (λαούτο), Αντώνης Χαριτάκης (τραγούδι, λαούτο). 

Σάββατο 24.08.2019

Πλατεία Αϊ Γιάννη 

17:30-19:30   Σεμινάριο κατασκευής κηραλοιφής Α’ βοηθειών (απαραίτητης για το σπιτικό φαρμακείο), και ενημέρωση για την παρασκευή βαμμάτων και ελαίων βοτάνων.

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Έφη Τριανταφυλλάκη.

20:15-21:00   «Ο Μάνος Χατζιδάκις στο σινεμά και στο θέατρο».

Μουσικά ταξίδια με την κιθάρα του  Γιώργου Μαστοράκη … από το μπαλκόνι της Μανουσογιάνναινας.

21:00-22:00   «Το Ταξίδι του Καραγκιόζη»,

Μια ξεκαρδιστική παράσταση Καραγκιόζη, από το «Θέατρο Σκιών Κρήτης», των Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παπαδόπουλου (Γιουβάν). 

22:00-24:00   «Από την Πόλη και τη Σμύρνη, στον Πειραιά και στην Κρήτη». 

Ένα γλέντι με ρεμπέτικα, σμυρνέϊκα και παραδοσιακά τραγούδια, από τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Συμμετέχουν: Ηλίας Κλαΐνος (μπαγλαμά, τραγούδι), Χρήστος Λιάτης (μπουζούκι, τραγούδι), Melza Burcu Ince (βιολί, μπεντίρ, τραγούδι),  Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (κιθάρα, τραγούδι). 

Παράλληλες εκδηλώσεις:

• Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Ασιτών, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΗ.ΚΕ.Η., μεταμόρφωσε το χωριό των Άνω Ασιτών σε «χωριό των χρωμάτων», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού Mathew Halpin.

• Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης (Ε.Φ.Ε.Κ.), σε επιλεγμένες, όμορφες γωνιές του χωριού, με θέμα: «Άνω Ασίτες, το χωριό των χρωμάτων».

• Από το Λαογραφικό Μουσείο ως την πλατεία τοπικοί παραγωγοί  και χειροτέχνες εκθέτουν παραδοσιακά προϊόντα διατροφής και είδη λαϊκής τέχνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook