Ενός λεπτού σιγή για τον εκλιπόντα Μανώλη Σκουλάκη – Αποχαιρέτησαν τους μη εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους

Ένα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα ξεκίνησε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, το τελευταίο της 5ετούς θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Αρκετοί είναι εκείνοι που στη νέα περίοδο δεν θα είναι παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο καθώς δεν εξελέγησαν ή δεν έθεσαν υποψηφιότητα όπως ο κ. Νίκος Παπαντωνάκης που αποχωρεί μετά από χρόνια αυτοδιοικητικής παρουσίας στα πράγματα του δήμου ή τον Γιάννη Περάκη που  συμμετείχε στο τελευταίο του δημοτικό συμβούλιο σήμερα μετά από μακροχρόνια θητεία στα αυτοδιοικητικά.

Συγκινητική ήταν και η στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο στην αρχή της συνεδρίασης τήρησε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του Μανώλη Σκουλάκη, πρώην δημάρχου, πρώην υπουργού και βουλευτή.

Σημεία από τις τοποθετήσεις 

Τάσος Βάμβουκας

Είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ημέρα για όλους γιατί είναι το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της πενταετούς δημαρχιακής μας θητείας. Ένα πολιτικό όργανο που για 5 χρόνια μέσα από διάλογο και αντιπαραθέσεις θα χαρακτηρίσουν τα Χανιά του αύριο. Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο μας και τους ανθρώπους που μαζί μου το στήριξαν μέχρι τέλος και τους ευχαριστώ. Ευχαριστώ επίσης όλο το προσωπικό Χανίων και τα νομικά του πρόσωπα για τη συνεργασία. Παραδίδουμε στην κοινωνία των Χανίων σημαντικό έργο υλοποιημένο. Ένας δημοτικός κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει στον οποίο ως Ενεργοί Πολίτες θα είμαστε παρόντες. Ευχαριστώ τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων. 

Νάνσυ Αγγελάκη 

Στη μνήμη του πρώην δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη θα παραδώσουν μέλη της δημοτικής παράταξης 60 δωροεπιταγές για να διατεθούν σε άτομα που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι το οποίο οραματίστηκε και υλοποίησε ο Μανώλης Σκουλάκης ως υπουργός Υγείας. Ως προς την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν μια 5ετία που χαρακτηρίστηκε από έλλειψη σχεδιασμού και οράματος, λάθη και αστοχίες. Η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκε κατά το δοκούν χωρίς να αφουγκράζεται τα στοιχεία της κοινωνίας. Τα Χανιά έχασαν 5 χρόνια ανάπτυξης.

Άρης Παπαδογιάννης

Δεν είναι ώρα για εμάς να κάνουμε απολογισμό και κριτική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και τους δημοτικούς συμβούλους για όλη τη συνεργασία, ανεξάρτητα αν υπήρξαν διαφορετικές απόψεις και εντάσεις, αυτό εξάλλου εκφράζει και το νόημα της δημοκρατίας. Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου που πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι δεν θα είναι παρόντες. Δεν μπορώ να μην κάνω αναφορά στον κ. Παπαντωνάκη με τον οποίο συμπορευόμαστε ως δημοτικοί σύμβουλοι πάρα πολλά χρόνια, στον Γιώργο Σχοινοπλοκάκη, ένα στέλεχος της παράταξής μας και αγωνιστή και σε πολλά άλλα μέλη.

Γιάννης Σαρρής

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία έναν ευγενή και πολιτισμένο άνθρωπο όπως είναι ο δήμαρχος Χανίων, τον οποίο είχαμε στηρίξει για κάποια ζητήματα στα οποία συμφωνούσαμε, είχαμε όμως εκφράσει και την έντονη πολιτική μας διαφωνία σε άλλα ζητήματα. Το ίδιο ισχύει για όλους τους συναδέλφους που δεν εξελέγησαν και δεν θα είναι μαζί μας. Αν βγάλει ένα συμπέρασμα πολιτικό κάποιος από αυτή τη διαδικασία θα καταλάβει ότι κυβερνησιμότητα δεν είναι να έχει 30 δημοτικούς συμβούλους, αλλά να έχει άτομα σε μια παράταξη που συμφωνούν, δεσμεύονται, συνθέτουν και συγκλίνουν σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις. 

Νίκος Παπαντωνάκης

Να απευθυνθώ στον κύριο Ξανθουδάκη, αν συνεχίσετε να είστε στο ίδιο πόστο στη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου σας θέτω το πρόβλημα της τριτοκοσμικής κατάστασης κάτω από την οποία κάνουν προπόνηση οι σφαιροβόλοι μας στα Χανιά. Δείτε το έστω να διευκολύνουμε την πρόσβασή τους στον χώρο.  Είναι γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχω στο Δ.Σ. Πιστεύω ότι με συνέπεια κατόρθωσα να προβάλλω προβλήματα και να προτείνω λύσεις για τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Σας ευχαριστώ όλους, όσους την όποια αντιπαράθεση δεν την εκλάβατε σαν προσωπική αλλά σαν ιδεολογική, πολιτική διαφορά. Από τη Λαϊκή Συσπείρωση έχουν εκλεγεί 2 εκλεκτοί συνάδελφοι και επειδή αυτή η αίθουσα ήταν για πολλά χρόνια σαν δεύτερο σπίτι μου να ξέρετε ότι θα είμαι παρών, ωσεί εκλεγμένο, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook