Προς τιμήν του εκλιπόντος πρώην υπουργού, π. βουλευτή και π. δημάρχου Χανίων

Η τοπική αυτοδιοίκηση των Χανίων τίμησε σήμερα για την προσφορά του στα κοινά τον Μανώλη Σκουλάκη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, ο δήμος Χανίων αποκάλυψε σήμερα την τιμητική πλακέτα που τοποθετήθηκε στον χώρο που στεγάζει την ΤΟΜΥ Χανίων μια και το κέντρο υγείας αστικού τύπου που είχε κατασκευαστεί φέρει τη σφραγίδα του εκλιπόντος τόσο σε επίπεδο πρωτοβουλίας όσο και σε επίπεδο υλοποίησης του έργου.

Η απόφαση ελήφθη χθες στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων που αποφάσισε πέρα από την τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ονοματοδοσία του κτιρίου σε “Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων Μανώλης Σκουλάκης”.

Μάλιστα θεωρήθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος συνοψίζει όλες τις ιδιότητες του Μανώλη Σκουλάκη μέσα από τις οποίες πρόσφερε στην κοινωνία, αυτήν του υπουργού υγείας, του γιατρού και του δημάρχου.

Παρών ήταν και ο γιος του Μανώλη Σκουλάκη, Γιώργος ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Χανίων και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων έκανε τα αποκαλυπτήρια.

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ανέφερε στο περιθώριο των αποκαλυπτηρίων:

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων αποφάσισε αυτό το κτίριο να το αφιερώσει στη μνήμη του Μανώλη Σκουλάκη. Ο Μανώλης Σκουλάκης ήταν ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την ιδέα δημιουργίας του κέντρου υγείας αστικού τύπου, κατεδάφισε το παλιό νοσοκομείο και στη θέση του ανεγέρθη το συγκεκριμένο κτίριο που εξυπηρετεί ανάγκες υγείας της πόλης των Χανίων. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο αποδίδουμε τιμή στον Μανώλη Σκουλάκη. Αυτό το κτίριο συμβολίζει δυο πράγματα. Το πρώτο είναι η ιδιότητα του Μανώλη Σκουλάκη ως γιατρού και ως υπουργού υγείας και το δεύτερο είναι η παρουσία του ως δημάρχου καθώς επί των ημερών του ξεκίνησε αυτή η δομή.

Από την πλευρά της δημοτικής παράταξης στην οποία υπήρξε επικεφαλής ο Μ. Σκουλάκης, η δημοτική σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη δήλωσε:

Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε την πολυποίκιλη προσφορά του Μανώλη Σκουλάκη, ενός ανθρώπου που άφησε τη σφραγίδα του και το όραμά του στα Χανιά αλλά και στη χώρα με πλούσια δράση και υλοποιημένο έργο. Το κέντρο υγείας αστικού τύπου φέρει ολοκληρωτικά τη σφραγίδα του και είναι τιμή μας που παίρνει το όνομά του. Εμείς ως παράταξή του και συνεχιστές του οράματός του θεωρούμε ότι πρέπει εκ νέου κάπου στο μέλλον να δοθεί το όνομά του λόγω της προσφορά του.

Στα αποκαλυπτήρια παρευρέθηκαν τιμώντας τον Μανώλη Σκουλάκη, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Χανίων και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook