Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η παραλαβή των σταφυλιών από τα μέλη της Ένωσης. Δείτε τις τιμές που έγιναν γνωστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ένωση Ηρακλείου ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της ότι την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, αρχίζει την παραλαβή οινοσταφύλων στο Οινοποιείο της στην Παλιανή, στις τιμές που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

Πότε ξεκινά την παραλαβή οινοστάφυλων η Ένωση Ηρακλείου

Όσο αφορά τα ποικιλιακά οινοστάφυλα που δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω πίνακα η τιμή θα καθορίζεται μετά από επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο από τον αρμόδιο γεωπόνο.

Η παραλαβή οινοσταφύλων θα γίνεται μόνο από παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους (Επιδότηση) σε αυτή.

Στα πλαίσια αλληλοϋποστήριξης Οργάνωσης και παραγωγών με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από τις προαναφερόμενες τιμές 0,10€ ανά κιλό προϊόντος θα δίδεται με την μορφή κουπονιού για αγορά αγροτικών εφοδίων από τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων της Ένωσης Ηρακλείου.

Η παραλαβή των οινοσταφύλων θα γίνεται από 10.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ.

1. Όλοι οι παραγωγοί που προσκομίζουν οινοστάφυλα στο Οινοποιείο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά την επικαιροποιημένη δήλωση αμπελοκαλλιέργειας 2019.

2. Στα πλαίσια αναβάθμισης της ποιότητας του παραγόμενου κρασιού, η Οργάνωση μας συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της, τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια μέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον 12 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 11 Be για τις λευκές.

β. Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα.

3. Οι παραγωγοί που είναι ενταγμένοι στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους το Δελτίο Αποστολής προς αποφυγήν εκκρεμοτήτων.

Μοναδικός τόπος παραλαβής των οινοσταφύλων για όλους τους παραγωγούς θα είναι το Οινοποιείο στην Παλιανή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: (2810) 378110, 378135, 791250.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook