Καταστρέφεται η παραλία του Γερανίου - Ακατάλληλη για λουόμενος - Η διάβρωση φτάνει και το ένα μέτρο σε ύψος - Κινδυνεύουν και οι χελώνες καρέττα καρρέττα που έχουν φωλιές στην περιοχή

Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η παραλία στο Γεράνι.

Η παραλία έχει "σκαφτεί" από το νερό του ποταμού Κερίτη με αποτέλεσμα να υψώνεται όλο και περισσότερο η παραλία από το επίπεδο της θάλασσας.

Αυτό συμβαίνει γιατί η εκβολή του ποταμού Κερίτη μετά από τα μπαζώματα που έγιναν, άλλαξε, με αποτέλεσμα τα νερά του να μην καταλήγουν στη φυσική του εκβολή, αλλά να περνούν κατά μήκος της ακτής, λίγα μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα της θάλασσας, και να διαβρώνουν την παραλία.

Μαλιστα το ύψος της παραλίας από τη θάλασσα φτάνει σε κάποια σημεία ακόμα και το ένα μέτρο!

Συγκεκριμένα το πρόβλημα ξεκίνησε μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου, όταν μπλοκαρίστηκε η εκβολή του ποταμού Κερίτη με αποτέλεσμα αυτή να γυρίσει προς τα δυτικά. Αυτή τη στιγμή η εκβολή του ποταμού βρίσκεται 350 μέτρα δυτικά από τη φυσική του.

Από τότε η ροή των υδάτων διαβρώνει συνεχώς την παραλία παρασύροντας κατά μήκος, το αμμοχάλικο και"σκάβοντας την ακτή με το αποτέλεσμα να είναι αυτό που βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Η παραλία στην κατάσταση αυτή δεν ενδείκνυται για τους λουόμενους, ειδικά αν έχουν παιδιά είτε τους ντόπιους είτε τους τουρίστες, αφού η πρόσβασή τους στη θάλασσα είναι δύσκολη.

Η δυσαρέσκεια ειδικά των τουριστών και το πρόβλημα που μετακυλίεται σε όσους ζουν από τον τουρισμό στην περιοχή είναι μεγάλο.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα είναι και περιβαλλοντικό καθώς εκτός από τη διάβρωση της παραλίας, στην περιοχή έχουν τις φωλιές τους και χελώνες καρέττα-καρέττα (σε κόκκινο κύκλο στη φωτογραφία). Πώς θα φύγουν τα χελωνάκια στη θάλασσα και πώς οι χελώνες θα επιστρέψουν για την ωοτοκία;

Σύμφωνα με την καταγγελία, έχουν γίνει επανειλλήμμενες οχλήσεις των κατοίκων και επιχειρηματιών σε όλους τους φορείς, όμως καμία αρμόδια αρχή δεν έχει μεριμνήσει, ανοίγοντας αρκετά μέτρα το μπαζωμένο τμήμα του ποταμιού, ώστε η εκβολή του να ακολουθήσει τη φυσική του ροή προς τη θάλασσα. Μάλιστα, προθυμοποιήθηκαν κάποιοι ιδιώτες να κάνουν αυτή την εργασία διάνοιξης με δικά τους έξοδα και μηχανήματα όμως προσέκρουσαν στην άρνηση των αρμοδίων που υποστήριξαν ότι απαγόρευεται παρέμβαση ιδιωτών.

Η διάβρωση όμως που υφίσταται η περιοχή είναι μεγάλη και καταστροφική τόσο για τη χρήση της παραλίας όσο και για την τήρηση περιβαλλοντικής ισορροπίας σε αυτή.

Δεν γίνεται τα μπαλώματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ένα σημείο να δημιουργούν προβλήματα σε άλλο σημείο. Είναι αναγκαίο να υπάρξει απάντηση άμεσα για το τι προτίθενται οι αρχές να κάνουν.