Δύο γύπες με “περίεργη” συμπεριφορά προσγειώθηκαν, ο ένας στον κεντρικό δρόμο στην Ίμπρο και ο άλλος σε αυλή ξενοδοχείου στο Φραγκοκάστελλο

Έναν απρόσμενο «επισκέπτη» είδαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι ένοικοι ξενοδοχείου στο Φραγκοκάστελλο.

 Ένας γύπας «προσγειώθηκε» στην αυλή του ξενοδοχείου και σύμφωνα με τους ενοίκους του ξενοδοχείου είχε «περίεργη» συμπεριφορά αφού έδειχνε να μην έχει δυνάμεις ή να είναι «άρρωστος».

Κάποια στιγμή πέταξε σε χαμηλό ύψος και κάνοντας έναν κύκλο πάνω από το ξενοδοχείο προσγειώθηκε σε διπλανό χώρο ενώ στην συνέχεια ξαναπέταξε και προσγειώθηκε στην θάλασσα από όπου βγήκε στην ακτή και παρέμεινε στην περιοχή.

Όμως λίγη ώρα μετά, διερχόμενοι από τον κεντρικό δρόμο κοντά στο χωριό της Ίμπρου, είδαν έναν ακόμη γύπα να κάθεται στην άκρη του δρόμου με κίνδυνο και για τροχαίο ατύχημα αφού αρκετοί από τους διερχόμενους σταματούσαν με τα οχήματα για να το φωτογραφίσουν.

Για τα περιστατικά ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η προστασία των ζώων” , ο οποίος αναζητώντας αρμοδίους να βοηθήσουν, τελικά ενημέρωσε τον εθελοντή Χαράλαμπο Δασκαλάκη απο την ομάδα “Διάσωση αγρίων ζώων Κρήτης” ο οποίος επενέβη και στα δύο περιστατικά.

Να σημειωθεί πως και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις με γύπες, είχε διαπιστωθεί πως τα προστατευόμενα άγρια πτηνά. αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα καθώς είχαν καταναλώσει δηλητηριασμένα δολώματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook