Μέσα στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου Βιάννου, τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, Μηνά Σταυρακάκη, του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, ενώ το «παρών» σε αυτήν, έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και ο Γιώργος Λογιάδης, ο πρώην δήμαρχος Βιάννου και νέος Περιφερειακός Σύμβουλος, Παύλος Μπαριτάκης, ο νέος Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης και ο νέος Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης.

Ο κ. Σταυρακάκης μετά την τέλεση της ορκωμοσίας του, έστειλε το μήνυμα του για την επόμενη μέρα στο Δήμο Βιάννου, τονίζοντας πως στόχος όλων θα είναι τόσο η καθημερινότητα των πολιτών, όσο και η αντιμετώπιση μείζονων ζητημάτων.

«Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε μανίκια, να συνεχίσουμε το έργο που έχει επιτευχθεί ως σήμερα, αλλά και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας υψηλούς στόχους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο νέος Δήμαρχος Βιάννου.

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Ο σημερινός ρόλος όλων εμάς, που ερχόμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη του τόπου για τα επόμενα χρόνια, δεν είναι σε καμία περίπτωση απλός και μονοδιάστατος. Υπάρχουν ζητήματα που αναζητούν λύσεις, που επιζητούν βελτιώσεις.

Θέματα τα οποία καλούμαστε να ασχοληθούμε όλοι εμείς, παλαιοί και νέοι συνάδελφοι και για τα οποία εμείς είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε. Είναι ζητήματα που μας γεμίζουν με ευθύνη. Είμαστε έτοιμοι όμως, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, πέρα από τις οικογενειακές ή τις προσωπικές μας υποχρεώσεις, χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες.

«Κλειδί» είναι η καθημερινή επαφή με τον πολίτη, ώστε να κατανοήσουμε τα προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και να επιζητήσουμε λύσεις.

Αυτό που θέλω να τονίσω ότι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση και την επίλυση προβλημάτων είναι η συλλογικότητα, η συνεννόηση, η συμπόρευση και η διαφάνεια για το ό,τι θα κάνουμε. 

 Κοινός σκοπός για όλους είναι το Κοινό καλό και η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Βιάννου.

Κλείνοντας, θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν στην μέχρι τώρα πορεία μου στα Κοινά, αλλά και όσους με προέτρεψαν και στήριξαν την απόφαση μου να διεκδικήσω την τιμητική θέση του Δημάρχου της Βιάννου.

Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό και στα στελέχη του δήμου για την άψογη συνεργασία μας ως σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που με εμπιστεύτηκε. Τον άνθρωπο με τον οποίο είμαστε συνεργάτες τα τελευταία 8.5 χρόνια, το Παύλο Μπαριτάκη, τον οποίο έχω την τιμή να διαδέχομαι σε αυτήν τη θητεία. Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας»

Στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη παρευρέθη ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης. Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημάρχου Βιάννου, ο κ. Βαρδάκης ευχήθηκε στον κ. Σταυρακάκη: «Υγεία και καλή δύναμη σε εσένα Μηνά και σε όλο το δημοτικό συμβούλιο. Αναλαμβάνετε ένα δύσκολο έργο όμως όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για το δήμο μας, για τον τόπο μας.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook