Από την εξέταση φαίνεται να αποκλείεται η μηχανική βλάβη

Τα μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων που εξετάζουν την άτρακτο του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ σε ρεπορτάζ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο κινητήρας του ελικοπτέρου ήταν σε απόλυτη ισχύ τη στιγμή της πρόσκρουσης, ένδειξη ότι δεν υπήρχε κάποια μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το κανάλι από πηγή της Επιτροπής, ο ήλιος την ώρα της απογείωσης του ελικοπτέρου ήταν κάθετος γεγονός που κάνει τους ειδικούς να συμπεραίνουν ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου πέρασε το πρώτο από τα δύο καλώδια αλλά δεν είδε το δεύτερο.

Τέλος η απογείωση του ελικοπτέρου έγινε από τα ανατολικά ενώ ο άγραφος κανόνας για το -χωρίς αδειοδότηση- ελικοδρόμιο του Πόρου ήταν οι απογειώσεις να γίνονται από τα δυτικά.

Από τα τρία αυτά στοιχεία τα μέλη της επιτροπής τείνουν στο ενδεχόμενο ότι το δυστύχημα φέρεται να είναι προϊόν ανθρώπινου λάθους ενώ αποκλείεται η μηχανική βλάβη.

Ακόμα περισσότερες πληροφορίες περιμένουν τα μέλη της επιτροπής ότι θα τους δώσει το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου το οποίο αναζητούν στο βυθό της θάλασσας ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook