Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθ. Βασίλειος Διγαλάκης παρέστη χθες, Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, στην έναρξη της 2ης συνάντησης αποφοίτων του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (CIHEAM ΜΑΙCh) με θέμα «Η πολυπολιτισμικότητα του CIHEAM παράγοντας της προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης».

Ο κ. Διγαλάκης χαιρέτησε την εκδήλωση και εξήρε το γεγονός ότι απόφοιτοι προερχόμενοι από περισσότερες από τριάντα διαφορετικές χώρες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν το έργο του ΜΑΙΧ.

Επισήμανε  τον ξεχωριστό χαρακτήρα του ΜΑΙΧ, εφόσον αυτό αποτελεί το μοναδικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό Ινστιτούτο που αποδίδει διεθνείς μεταπτυχιακούς τίτλους και το αποκάλεσε «κόσμημα» για τα Χανιά, την Κρήτη και την Ελλάδα.

Εξέφρασε επίσης, την άποψη ότι το πολυπολιτισμικό περιβάλλον του Ινστιτούτου ενισχύει τη δυναμική του και αυτό αποδεικνύεται από τον  «μεγάλο αριθμό αποφοίτων, πάνω από 250, που κατέχουν διακεκριμένες θέσεις σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά Ινστιτούτα στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α, τον Καναδά, και σε χώρες της Μεσογειακής Λεκάνης, αλλά και όλων αυτών που κατέχουν σημαντικές θέσεις στην Ε.Ε., στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στις χώρες τους και έχουν αξιόλογη συμβολή στη διαμόρφωση στρατηγικών».

Τέλος, ευχήθηκε στο ΜΑΙΧ να συνεχίσει τη λαμπρή του πορεία και δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται αρωγός στο έργο του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook