Το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:00 και στην πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Όλοι θα πουν:  «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου» ή «Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Από κει και πέρα η τήρηση του όρκου θα κριθεί στην διάρκεια της τετραετίας από πολλά.

Ένα από αυτά είναι και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το «πράσινο» στην πόλη και ειδικά στα πεζοδρόμια όπου τα δέντρα ως δια μαγείας….εξαφανίζονται.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση αναγνώστη του Flashnews.gr και οι σχετικές φωτογραφίες:

«Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της πόλης βλέπεις συνεχώς τρύπες στο πεζοδρόμιο διότι κάποτε ήταν εκεί δένδρα. Οι περισσότερες από αυτές τις τρύπες είναι καλυμμένες με τσιμέντο. Αντί λοιπόν οι περίοικοι ( κάτοικοι, καταστηματάρχες κλπ) να επιδιώκουν το πράσινο ανέχονται (ή και επιδιώκουν; ) την καταστροφή του και το τσιμεντάρισμα.

Αν θέλουμε τα Χανιά να λέγονται τουριστική πόλη ή και πόλη με όρους οικολογικής προσέγγισης 21ου αιώνα το πράσινο δεν μπορεί να είναι απών είτε από τη πολιτική του Δήμου είτε από τη κουλτούρα των ντόπιων.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook