Με τη 16η θέση που κατέλαβε στα 1500μ. ο Αλέξανδρος Κάχρης ολοκληρώθηκε η παρουσία των αθλητών του ΝΟ Χανίων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν της Βουδαπέστης.

Το φινάλε ήταν ονειρικό με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίο το Σάββατο (24/08) στα 400μ. μικτή ατομική από τον Απόστολο Παπαστάμο, που "συνέτριψε" το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων και το πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών. Ο Παπαστάμος θα έχει στις αποσκευές του και το χάλκινο μετάλλιο από τα 200μ.

Οι δύο αθλητές αναμένονται το απόγευμα της Δευτέρας (26/08) στα Χανιά.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Την τιμητική 16η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο οποίο πήρε μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα του, όντας μάλιστα και σε πολύ μικρότερη ηλικία στο αγώνισμα των 1500μ. ελεύθερο, κατέκτησε ο Αλέξανδρος Κάχρης στην αυλαία της διοργάνωσης στη Βουδαπέστη.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής ολοκλήρωσε την προσπάθειά τους ως 16ος της τελικής κατάταξης με χρόνο 15:37.52.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, ο Κάχρης είχε μια εξαιρετική παρουσία στα αγωνίσματα που πήρε μέρος, 400, 800 και 1500μ. ελεύθερο, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Πλέον, αυτό που ακολουθεί, είναι η επιστροφή στα Χανιά των δύο πρωταθλητών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και του προπονητή τους -και ομοσπονδιακού τεχνικού- Κώστα Τζιλιβάκη. Ειδικότερα, η άφιξη τους στα Χανιά είναι προγραμματισμένη με απευθείας πτήση από Βρυξέλλες στις 19:40 τη Δευτέρα (26/8).