Σήμερα η ανάσυρση της δεύτερης σορού
  
Νεκροί εντοπίστηκαν από μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών οι δύο αλλοδαποί δύτες 30 και 65 ετών αντίστοιχα, που αγνοούνταν μετά την κατάδυσή τους από σπηλιά βάθους 45 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου Καρπάθου.

Τα στελέχη της ΜΥΑ εντόπισαν τις σορούς του Ιρανού και του Τσέχου το μεσημέρι της Κυριακής μόλις 15 μέτρα από την είσοδο του υποθαλάσσιου σπηλαίου.

Οι δύο άτυχοι άνδρες, μαζί με ένα ακόμα φίλο τους, είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς. Ο φίλος τους, λόγω έλλειψης αέρα, κατάφερε να αναδυθεί χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν οι άλλοι δύο.

Η μία σορός ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στην περιοχή Πηγάδια Καρπάθου για αναγνώριση, ενώ η δεύτερη αναμένεται να ανασυρθεί σήμερα.

Τι μπορεί να έφταιξε

Μιλώντας στο One Channel ο αυτοδύτης Νίκος Παραγυιός αναφέρθηκε στην τραγωδία της Καρπάθου.

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο, με δύσκολη πρόσβαση και φυσικά είναι δύσκολο στην κατάδυση. Προφανώς δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό και σίγουρα δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο» είπε.

Για την επικινδυνότητα των σημείων κατάδυσης υποστήριξε: «Το κάθε σημείο από μόνο του δεν είναι επικίνδυνο, γίνεται όμως, όταν οι δύτες αγνοήσουν τους βασικούς κανόνες κατάδυσης».

Πηγή: newsbeast.gr