Είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στα Χανιά και εισάγεται 4η στην σχολή Χημικών Μηχανικών στο ΕΜΠ

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς σήμερα το πρωί ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας (δείτε εδώ τις βάσεις εισαγωγής)

Για κάποιους μαθητές βέβαια, που είχαν καταφέρει να σημειώσουν υψηλές βαθμολογίες και αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, η σημερινή ημέρα αποτελεί και την τυπική επιβεβαίωση οτι οι κόποι μιας χρονιάς ανταμείφθηκαν με την εισαγωγή τους στις σχολές πρώτης προτίμησης.

Όπως στην περίπτωση της Εύας Φραγκονικολάκη, μαθήτριας του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων, που με 19.142 μόρια – την μεγαλύτερη βαθμολογία στο νομό Χανίων – εισάγεται 4η στην σχολή Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

Η Εύα από τα μέσα Ιουλίου, ταξίδεψε στην Αθήνα για να “ετοιμάσει” το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην ζωή της μιας και με βάση την βαθμολογία της ήταν σίγουρη για την εισαγωγή της στην Σχολή της επιλογής της. Κατάφερε να βρει σπίτι – κάτι που μοιάζει “βουνό” για αρκετούς φοιτητές  ειδικά των Χανίων, λόγω της λαίλαπας του Airbnb – και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα αναχωρήσει και πάλι για την πρωτεύουσα για να εξοπλίσει το νέο της σπίτι.

Η Εύα, δεν θα είναι όπως σημειώνει σε ένα εντελώς ξένο περιβάλλον καθώς αρκετοί φίλοι της έχουν “περάσει” σε σχολές στην Αθήνα ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που αφήνει πίσω της. 

“Με πιάνει μια μελαγχολία που θα φύγω από τον τόπο μου, που θα “σπάσουν” παρέες αλλά από την άλλη μεριά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου που πιστεύω οτι θα είναι όμορφο, τουλάχιστον έτσι έχει φανεί μέχρι τώρα”, σημείωσε στο Flashnews.gr η Εύα αναφερόμενη στα πρώτα συναισθήματα που της δημιουργεί η συνειδητοποίηση της νέας σελίδας που ανοίγει στη ζωή της.

Δείτε επίσης εδώ, εδώ και εδώ, αριστεύσαντες μαθητές των Χανίων που εισήχθησαν πρώτοι στις σχολές τις επιλογής τους

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook