Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί  εντός σύντομου χρονικού διαστήματος

Οι μπουλντόζες εγκαταστάθηκαν σήμερα το πρωί στην διασταύρωση των δρόμων στην πλατεία της Ευαγγελίστριας στην Χαλέπα Χανίων καθώς ξεκινούν οι εργασίες για ένα έργο που για πρώτη φορά μελετήθηκε το….2010.

Ο λόγος για την κατασκευή κυκλικού κόμβου για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και της ασφάλειας διέλευσης πεζών και οχημάτων, δεδομένης και της ύπαρξης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και εκκλησίας στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως εκεί εκτός από τον Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας, υπάρχει το παράρτημα Χανίων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) καθώς και δημοτικό σχολείο.

Η τελική μελέτη για την κατασκευή του κόμβου εκπονήθηκε από τον προϊστάμενο του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών έργων και Κυκλοφορίας του Δήμου Χανίων  Γαβριήλ Μαρινάκη, τον Μάρτιο του 2018 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην συνέχεια και από όλους τους εμπλεκομένους φορείς και τώρα πλέον ξεκινά η κατασκευή του έργου.

Εκτός από τον κυκλικό κόμβο, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με τις μελέτες προβλέπεται:

α) η μονοδρόμηση της οδού Λευθεραίου με κατεύθυνση από Ανατολικά προς τα Δυτικά και η οποία θα καθοριστεί ως δρόμος προτεραιότητας έναντι των καθέτων της, πλην των οδών Τρομαρίσσης, Μελιδονίου και Κρυονερίδας.
β) η μεταφορά των θέσεων ΤΑΞΙ στην οδό Ρωμανού και
γ) η χωροθέτηση μίας θέσης ΑμΕΑ έμπροσθεν του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας επί της οδού Ρωμανού. 

Οι διερχόμενοι οδηγοί οχημάτων θα πρέπει να ακολουθούν τα όσα ορίζουν οι πινακίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook