Μέσα σε κλίμα  αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 28 Αυγούστου , στο Γεράνι η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, Δημοτικών Συμβούλων ,προέδρων και μελών τοπικών συμβουλίων .

Στον αγιασμό που προηγήθηκε χοροστάτησε ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος, ενώ τον απουσιάζοντα Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ.Δαμασκηνό, εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως κ.κ Δαμασκηνός  Λιονάκης , παρευρέθησαν δε πολλοί ιερείς από  τις  κατά τόπους ενορίες του Δήμου.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν, Περιφερειακοί Σύμβουλοι,ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χανίων κ.Παναγιώτης  Σημανδηράκης ο Διοικητής της 5ης Μεραρχίας Στρατηγός Γασπαράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος Λυμπινάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ Εμμ.Γιαννούλης, ο πρόεδρος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ.Κων/νος Ζορμπάς,ο Πρόεδρος της Τράπεζας Χανίων κ. Μιχαήλ Μαρακάκης, πολλοί εκπρόσωποι φορέων , καθώς και πλήθος δημοτών και φίλων των ορκισθέντων.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος – και εκλεγείς για τρίτη συνεχόμενη θητεία κ.Μαλανδράκης – μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στην ευθύνη που αναλαμβάνουν όλοι οι ορκισθέντες  να τιμήσουν τον όρκο τους και την εντολή των Δημοτών για προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τομέα της, 

•Αποκατάστασης των πρόσφατων  καταστροφών, καθώς πέραν των πρώτων έργων προσπελασιμότητας που έχουν γίνει, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες  για την εκπόνηση πλήρων μελετών, για τη δημιουργία κατάλληλων και ανθεκτικών νέων έργων.
•Καθημερινότητας όπου τίθεται ο στόχος την αναβάθμισης των υπηρεσιών καθώς και βελτίωσης  των χρόνων απόκρισης στα προβλήματά της.
•Κοινωνικής αλληλεγγύης, μια υποχρέωσης προς τους ασθενέστερους συμπολίτες , διατηρώντας και επεκτείνοντας  το  πέπλο κοινωνικής συνδρομής του Δήμου  
•Ενεργειακής “πρόκλησης” με την βοήθεια  των νέων  νομοθετημάτων για την δημιουργία ενεργειακού συνεταιρισμού προς εξοικονόμηση ενεργειακών και οικονομικών πόρων προς όφελος των Δημοτών.
•Περαιτέρω ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας. 
•Στήριξης της τοπικής οικονομίας και ανάδειξης των προϊόντων, αλλά και των  τοπόσημων μας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισσάμου & Σελίνου κκ.Αμφιλόχιος , δίνοντας τις ευχές του στο Δήμαρχο, αλλά και στο σύνολο των εκλεγμένων συμβούλων  για δύναμη και προσφορά στον τόπο.  

Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε κ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Δημήτριος Ανθούσης.

Ο χαιρετισμός του κ. Ανθούση

“Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΛΑΤΑΝΙΑ εύχεται σε όλους σας  με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων  δύναμη και κουράγιο γιατί αυτά σίγουρα θα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές δυσκολίες που θα  συναντήσουμε μπροστά μας.

Με αφορμή την σημερινή ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων μας μετά της πρόσφατες  δημοτικές  εκλογές  του Πλατανιά αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε και σήμερα ένα αγωνιστικό θερμό χαιρετισμό σε όλους όσους έκαναν το βήμα ΚΑΙ για πρώτη φορά  και  ψήφισαν – συσπειρώθηκαν  μαζί μας .

Θέλουμε να σφίξουμε το χέρι σε όλους όσους δούλεψαν, συμπορεύτηκαν μαζί μας και μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους  μέσα από το σκηνικό πόλωσης που επικράτησε , μας έδωσαν εντολή για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση την οποία και θα κάνουμε πράξη.

Το ενισχυμένο ποσοστό της “Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά ” που κατέγραψε άνοδο σε ψήφους (+70% ) ,  ποσοστά (+5%) και έδρες συνολικά σηματοδοτεί μια νέα δυναμική που σημαίνει την διαφορά, οδηγεί σε περισσότερους εκλεγμένους σύμβουλους με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”  ( τρεις  δημοτικούς συμβούλους και πέντε τοπικούς συμβούλους ) άρα μεγαλύτερες δυνατότητες διεκδίκησης και έκφρασης των συμφερόντων των πολλών από περισσότερους.
 
 Το μέλλον, το αύριο ,  παρόλο το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργείται, θα είναι δυσκολότερο για τους κατοίκους της περιοχής  μας και οι φωνές αντίστασης και διεκδίκησης θα είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.

Εμείς μένουμε πιστοί στη δέσμευση μας να είμαστε η λαϊκή αντιπολίτευση εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, να γίνουμε η σπίθα που θα βοηθήσει να ανάψουν ακόμη περισσότερεςεστίες αντίστασης σε κοινωνικό επίπεδο, μαζί με τους φορείς και τους αγωνιστές που δεν βολεύονται με τη ζωή που ζούμε.
 
Έχουμε πείσμα και διάθεση να παλέψουμε κόντρα στον καιρό.

Το επόμενο διάστημα θα αναδείξουμε, με μια σειρά δράσεων, θέματα – προβλήματα και θα καταθέσουμε γόνιμες προτάσεις για μια σειρα ζητηματα που αφορούν τη μικρή μας κοινωνία και τα οποία πιστεύουμε πως πρέπει να μπουν στην ατζέντα της καθημερινότητας μας, των διεκδικήσεων μας ως κάτοικοι, ώστε πραγματικά να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες.
 
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΛΑΤΑΝΙΑ  θα είναι στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών ,των κατοίκων του δημου μας .


 
Η ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΛΑΤΑΝΙΑ  θα ασκήσει αποφασιστική αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου που χαρακτηρίζετε εδώ και 9 χρόνια για τις πιστές υπηρεσίες που παρείχε σε ολες τις κυβερνησεις ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ .  δεν παραμέναμε να ξεφύγουν και ούτε θα αλλάξουν τον χρόνο γιατί έχουν άλλη πυξίδα.

 ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ  διεκδικήσει σε συνεργασία με φορείς του μαζικού κινήματος,συλογους σωματεια κτλ την ικανοποίηση των εργατικών αγροτικων -λαϊκών αιτημάτων.
ΤΟ επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσουμε μια πλατια επαφη με ολους του φορεις του δημου αρχης γενομενης από τους εργαζομενους του δημου και τα νεα τοπικα συμβουλια και τις σχολικές μονάδες του δημου.
 
Επαναλαμβάνουμε και σήμερα αυτό που τονίσαμε προεκλογικά. Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την  βαρβαρότητα που ζούμε.
 
Γνωρίζουμε πολύ καλά  ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές συνολικα για το λαό.
Γνωρίζουμε επίσης ότι θα πορευτούμε μέσα σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον.
Ξέρουμε  ότι το πολιτικό, κοινωνικό και τοπικο  σύστημα μέσα στο οποίο κινούμαστε βρίσκεται σε παρακμή.

Τους ανοίγουν το δρόμο για επενδύσεις και νέα κέρδη και σε τομείς  λειτουργιών των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, του νερού, η  εκμετάλλευση δημόσιων χώρων,  τωρα με τον κλεισθενη  γινόμαστε τροχονόμοι των εργολάβων και των εργολαβιών , των επιχειρηματικών συμφερόντων , της λογικής για να γίνει κάτι να μπει στην ζυγαριά το κόστος όφελος , την λογική της ανταποδοτικότητας που λεει πλήρωνε ξανα και ξανα για να εχεις  κ.λ.π 
 
Αυτήν την πολιτική καλούνται να υλοποιήσουν και οι Δήμοι. Το επιβεβαιώνουν και οι τελευταίες εξελίξεις.
 
 Όσο και όπως και αν ωραία παρουσιάζονται στα μμε η εικόνα η πραγματικότητα είναι αλη και την ζουν καθημερινά οι 51 τοπικές κοινότητες.
  
Μπροστά λοιπόν σ’ αυτήν την κατάσταση για μας η σύγκρουση,,,, η ανυπότακτη πορεία σε αυτήν την πολιτική, η αντίσταση σ’ αυτήν την…  είναι μονόδρομος.


 
Σε αυτην την διαδρομή απλώσαμε το χέρι και ανοίξαμε την αγκαλιά μας σε κάθε έναν και κάθε μια που ασφυκτιά που αγανακτεί απο αυτή την  σκληρή πραγματικότητα, σε κάθε έναν που αντιλαμβάνεται ότι κανείς δεν περησευη , ακόμα και αν προέρχεται από διαφορετικές πολιτικιές αφετηρίες .
 
Στον ιδιο δρόμο πλατιάς συσπείρωσης και διευρύνσεις θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, συνεχίζοντας να εμπνέουμε περισσότερους νέους στο δρόμο της συμπόρευσης .
Γιατι τελικα
 Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στο λαό οι δημοτικές αρχές που θα κάνουν απλή διαχείριση της φτώχειας.  
 
Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  προβάλουμε και διεκδικούμε :
 
 Την επιστροφή όλων των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων προς το δήμο.
 Κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου , με αποτέλεσμα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και με σκοπό την κατάργησή τους.
 Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και την αξιοποίηση των  κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές , πολιτιστικές και αθλητικές ανάγκες, για έργα αντισεισμικής – αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, την προστασία του περιβάλλοντος,  ενάντια στα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή , τον φυσικό πλούτο.
Την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών, ο χειμώνας έρχεται ..κεριτης , αγροτική οδοποιία.
 Αντιστεκόμαστε  στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι δομές και λειτουργίες των Δήμων.
 Είμαστε  στήριγμα στους αγώνες των εργαζομένων αγροτων μικρομεσαιων εβε νεολαιας  της περιοχής μας και να παλεύουμε μαζί με τους για να διεκδικήσουμε πλήρη-σταθερή εργασία αλλά και ουσιαστική προστασία αυτών που έχουν πληγεί από την ανεργία, στις σχολικές μονάδες , στην αξιοποίηση ελευθερων χωρων (μαλεμε) στην τριτη ηλικια στην ερήμωση της ενδοχώρας . 
 Αντιτασσόμαστε στα φορομπηχτικά μέτρα , στα κάθε είδους χαράτσια,  στον ΕΝΦΙΑ , στη λογική της «Ανταποδοτικότητας»  που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια και τους Δήμους, διεκδικώντας επαρκείς, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, γενικότερα κοινωνικές υπηρεσίες, ύδρευση, αποχέτευση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες.
 Αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα των δομων υγειας , για αποκλειστικά δημόσιες –δωρεάν υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, στιρηξη των αγροτικων ιατρειων .
 Βρισκόμαστε μαζί με τους μικρούς αγρότες ενάντια στην ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική , για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους , να δράσουμε μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και τον αβάστακτο ανταγωνισμό από την επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων.
Να  βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στην καταστροφή του λαού. Θα είμαστε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και η δράση μας θα είναι απέναντι από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, του “Καλλικράτη”, της δημοτικής αρχής. Αυτό είναι αναγκαίος όρος και προϋπόθεση για να υπηρετήσουμε τα λαϊκά συμφέροντα.
 
Στο κέντρο της προσοχής μας θα συνεχίσουν να βρίσκονται όλα τα ζητήματα -και είναι πολλά- που αφορούν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών της περηοχης μας. Ο μόνος δρόμος επίλυσής τους είναι ο αγώνας. Σε αυτόν τον αγώνα οι εκλεγμένοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε σε συμπόρευση κάθε δημότη, ανεξάρτητα από το ποιον συνδυασμό στήριξε στις δημοτικές εκλογές.
 
Μαζί με τους εργαζόμενους,νεολαία, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, που καταστρέφονται από τους μεγάλους καρχαρίες του συστήματος και τα κόμματα τους, θα παλέψουμε να υπάρχει ζωή αντίστοιχη της εποχής μας.
 
Κόντρα στις μειωμένες απαιτήσεις, χωρίς άλλο χαμένο χρόνο, με αυταπάτες και ψέματα.
 
Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Θα κατακτήσουμε με τους αγώνες μας αυτά που δικαιούμαστε.
 
Ξεκινάμε δυναμικά μαζί με τον λαό του πλατανια, και διεκδικούμε έναν όμορφο δημο, «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων του.»
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook