Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με δημόσια δήλωση του ενημέρωσε ότι συμπορεύεται με τρεις παρατάξεις.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Λαμπρινός έκανε γνωστό ότι συνεχίζει μαζί με τις παρατάξεις των Γιώργου Σισαμάκη, Ευρυπίδη Κουκιαδάκη και Μανώλη Βασιλάκη.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Λαμπρινού

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τις συζητήσεις με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Η επιδίωξη της παρατάξεως, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, για την επίτευξη όσο το δυνατόν ευρύτερων συναινέσεων, ήταν και παραμένει δεδομένη και διαρκής. 

Πάνω σε αυτή τη βάση, πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα σειρά συζητήσεων και επαφών με τους επικεφαλής και  με στελέχη των δημοτικών παρατάξεων, που θα απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. 

Βασικό ζητούμενο δεν ήταν η κατανομή θέσεων, αλλά η εύρεση του κοινού τόπου στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου μας.  Κάτι που σε κάποιο βαθμό επετεύχθη. 

Για αυτό και κρίνουμε την  συγκεκριμένη διαδικασία  ως χρήσιμη και εποικοδομητική. Όλες οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα αμοιβαίας ειλικρίνειας και με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο του τόπου.  

Θεωρούμε όμως ότι για να  εμπεδωθεί μια ουσιαστικότερη σχέση εμπιστοσύνης, ειδικά ανάμεσα σε παρατάξεις οι οποίες βρέθηκαν στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης επί πέντε χρόνια, θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος. 

Επίσης, με κάποιες άλλες παρατάξεις, στην πορεία των συζητήσεων, προέκυψαν πολιτικές διαφορές που την δεδομένη στιγμή δεν αφήνουν περιθώριο συμπόρευσης. Παρά το γεγονός, όμως, ότι σε πρώτη φάση δεν θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με αυτές τις παρατάξεις, το κείμενο αρχών και θέσεων στο οποίο καταλήξαμε,  περιλαμβάνει προτάσεις από τα προγράμματα όλων των συνδυασμών και διαμορφώνει ένα πλαίσιο λειτουργίας και προτεραιοτήτων για τον Δήμο Ηρακλείου, που είναι σε γενικές γραμμές, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μας, κοινά αποδεκτό. 

Πάνω σε αυτό θα πορευτεί η νέα δημοτική αρχή,  με την συμμετοχή αρχικά των παρατάξεων «Δύναμη Πολιτών» και «Ηράκλειο για όλους» και την στήριξη των παρατάξεων «Συνεργασία για το Ηράκλειο» και «Ηράκλεια Πρωτοβουλία». 

Παράλληλα, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής, γνωμοδοτικού χαρακτήρα, η οποία θα επεξεργάζεται και θα προτείνει κοινά αποδεκτές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας,.  Η επιτροπή αυτή αποτελεί πρόταση και των υπόλοιπων παρατάξεων και θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει ώστε το καλό κλίμα που επικράτησε στις επαφές του προηγούμενου διαστήματος, να συνεχιστεί και να διευκολύνει πιθανές συνεργασίες στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να ευχαριστήσω τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και τα στελέχη τους που συμμετείχαν στις συζητήσεις, για την σοβαρότητα και την καλή διάθεση  που επέδειξαν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. 

Πλέον, εναπόκειται σε όλους μας να αποδείξουμε εμπράκτως ότι η αυτοδιοικητική περίοδος που ξεκινά μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας εποχής για το Ηράκλειο, όπου οι συνεργασίες και οι συναινέσεις, δεν θα προκύπτουν αναγκαστικά, εξαιτίας κάποιου νόμου, αλλά θα σχηματίζονται οικειοθελώς,  πάνω σε στέρεες βάσεις, κοινές προγραμματικές θέσεις και συγκλίσεις,  εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Ο φάκελος των συνεργασιών δεν κλείνει σήμερα. 

Αντιθέτως τώρα ανοίγει και, σε ό,τι μας αφορά,  θα παραμείνει ανοιχτός καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας μας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook