Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γόρτυνας πήρε θέση μετά τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώθηκαν στον Δήμο Γόρτυνας.

Αναλυτικά η δήλωση της παράταξης “Μεγάλη Γόρτυνα”

“Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την βούληση των πολιτών της Γόρτυνας, που εκφράστηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο – με ποσοστό που άγγιξε το 70% για την παράταξή μας – στις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου. Με την απόφαση αυτή, το δικαστήριο, επί της ουσίας, ακυρώνει το εκλογικό αποτέλεσμα και στερεί από τους Γορτύνιους το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι το πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει την επόμενη τετραετία, έχοντας την ευθύνη της διοίκησης του δήμου μας.  

Ο δήμος Γόρτυνας, των πολλών και σοβαρών προβλημάτων, μπαίνει για ακόμα μια φορά σε περιπέτειες, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, σε μια πρωτοφανή επίδειξη ανευθυνότητας και μικροψυχίας, αποφάσισε να στραφεί, επί της ουσίας, εναντίον τον ίδιων των δημοτών, περιφρονώντας την εντολή τους για αλλαγή σελίδας στον δήμο μας. Βάζοντας το «εγώ» πάνω από το «εμείς», επιλέγοντας να προτάξει προσωπικές αντιπαραθέσεις και ανούσιες διαφορές, ο κ. Σχοιναράκης θέτει τον δήμο Γόρτυνας σε μια κατάσταση πρωτοφανούς ομηρίας. Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών, στους οποίους οφείλει να απολογηθεί για τις απαράδεκτες ενέργειές του…

Πεποίθησή μας είναι ότι καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να παρακάμψει τις δημοκρατικές διαδικασίες, να νοθεύσει ή να καταργήσει την λαϊκή ετυμηγορία. Με σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και με την βεβαιότητα ότι, στο τέλος, η αλήθεια θα λάμψει, θα προσφύγουμε άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο μία από τις σημαντικότερες δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας. 

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας, «Μεγάλη Γόρτυνα», θα συνεχίσει την πορεία της, ώστε με σκληρή δουλειά, διαφάνεια, ενότητα και διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες, να αλλάξει η εικόνα του δήμου μας. Γιατί το καλό του τόπου μας είναι πάνω από προσωπικές στρατηγικές, εγωισμούς και σκοπιμότητες, που ανήκουν, οριστικά στο χθες”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook